Tudja, hol száguldoznak az autók? Szóljon a rendőröknek!

Szerző • 2018-04-18 • Hírek, Közlekedés Tudja, hol száguldoznak az autók? Szóljon a rendőröknek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1230

Hamarosan kezdetét veszi a Speedmarathon elnevezésű akció, ahol kivételesen az állampolgárok is megmondhatják a rendőrségnek, hol mérjenek sebességet.

A Speedmarathon ötlete Németországból származik: hat éve kérték meg az egyik szövetségi állam lakosait az ottani rendőrök, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol szerintük indokolt lenne traffipaxozni, mert állandóan túllépik a megengedett sebességet az autósok.

A 24 órán át tartó akció ötlete mindenkinek tetszett, ezért immár hagyomány lett belőle, minden évben megrendezik egyszer több európai országban is, köztük itthon is. Az idei Speedmarathon 2018. május 14-én 6 órakor kezdődik, és 2018. május 15-én 6 óráig tart, ebben a 24 órás periódusban a rendelkezésre álló összes Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2018. április 17-e 0 órától május 3-a 24 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

speedmarathon@budapest.police.hu

A megyei rendőr-főkapitányságok május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, erről tájékoztatást ígértek.

A rendőrség honlapján olvastuk, hogy a rendőrök a helyszíni ellenőrzésekre javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva