Túl az akadémia első focitáborán

Szerző • 2015-07-11 • Hírek, Sport Túl az akadémia első focitáborán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1481

A Városgazda Utánpótlás Sportakadémia túl van az első, és nagyon sikeresnek mondható táborhetén az induláskor megalakult Labdarúgó Szakosztály táborával. Fórizs Sándor szakosztályvezető komplex programmal látta el az ifjoncokat, így a focista palánták nem csak csillogó szemekkel és a számtalan élménnyel, de szakmai újdonságokkal a tarisznyájukban folytathatják a nyári szünetet.

A célkeresztben a labdarúgás volt, mégis maradt bőven idő a kalandparkra, egy jó strandolásra, de még egy többszörös válogatott labdarúgó is meglátogatta a kis sportolókat.

Az akadémia labdarúgó szakosztályánál Fórizs Sándor felel az utánpótlás korú labdarúgók színvonalas táboroztatásáért, képzéséért. A többszörös ifjúsági és olimpiai válogatott, és külföldet is megjárt labdarúgó szakember az általa Izlandon tanult módszereket és filozófiát alkalmazza az ifjúság oktatására.

Ez nagy előrelépés a mai Magyar futballban, mert az újítás és bevállalás a legtöbb esetben előrelépést és sikereket hoz. Ha megfigyeljük az izlandi válogatott sikeres szereplését, akkor nem is lehet kérdés a módszer helyessége, annál is inkább, mert a szigeten játszó focisták egy félprofi szerződéssel, és munka mellett rúgják a bőrt.

A gyerekek nincsenek eredménykényszer alatt, a lényeg, hogy biztosan megtanulják azt, amiből felnőtt korukban igazán jó játékosok lehetnek. Lars Lagerback által mentorált edző 2004-ben aktív pályafutása mellett már utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozott a szigetországban, így még 6 év aktív játék mellett, friss tapasztalatok alapján tarthatta a délutáni edzéseit.

focitabor01_bent

A Városgazda Utánpótlás Akadémia nyári foci táborában sem működött ez másképpen a Labdarúgó Szakosztály törzshelyének számító Vilmos Endre Sportcentrumban. A gyerekek profi körülmények között edzhettek, napi két alkalommal is. A tematikus programok mellett – ahol a cselezést, támadást, védekezést tanulhatták – a tábor szervezői bőven adtak teret más játékos programnak is. A csapat természetesen meglátogatta a kalandparkot a Bókay-kertben, de volt sok strandolás is.

Az edző kreativitásának pedig semmi nem szab határt, még egy footgolf szerű pályán is gyakorolhattak az ifjoncok. A csütörtök aztán a nagy találkozás napja volt. A gyerekek személyesen is beszélhettek, sőt, játszhattak is az atlantai olimpiát is megjárt, többszörös magyar válogatott volt labdarúgóval, Egressy Gáborral, aki közvetlenül, és érdekfeszítően mesélt karrierjéről, a futball szépségeiről is.

A szakosztályvezető véleménye szerint: „A legfontosabb, hogy a gyerekek érezzék a labdát és készüljenek fel a valós szituációkra. Éppen ezért, mi arra neveljük őket, hogy a fejet fent tartva tudjanak labdát vezetni és cselezni. Tematikus edzéseken mindig a valóság szimulálására törekszünk, hiszen edzéseken sokan tudnak jól cselezni bójára, de sajnos ez a pályán már nem mindig mutatkozik meg. Mi nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni nevelésekre. Izlandon megtanultam, hogy gyerekkorban nem a csapateredmény számít elsősorban, hanem az egyéni fejlődés. Az ifjúság nevelésében nagyon fontosnak tartom, hogy jól rögzült viselkedési és technikai repertoárral kerüljenek a profik közé.

focitabor02_bent

A nyári táborunkban is erre törekedtünk és üdvözítő volt számunkra, hogy napi két hosszított időtartamú edzést tarthattunk. A főszereplő végig a labda volt, azzal melegítettünk, gyakoroltunk és játszottunk. Az első héten meglepetés vendég is volt Egressy Gábor személyében, aki az élménybeszámolók mellett fontosnak tartotta, hogy kitérjen a megfelelő étkezésre és az edzőtábori szokásokra, viselkedésre is. Mindenki névre szóló autogramkártyát kapott tőle, majd a délutáni foglalkozáson cselezhettek és játszhattak is ellene. A kis focisták vidám arca mindent elárult nekünk az utolsó napon, ezért igyekszünk a nyár folyamán a további táborheteken is színvonalas programokkal és játékos edzésekkel előállni.

Továbbra is várják a jelentkezéseket a Városgazda Ügyfélszolgálatán és kerületi uszodáink jegypénztáraiban!

További információk kérhetőek az akademia@varosgazda18.hu e-mail címen!

(Forrás és képek: http://www.varosgazda18.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva