Túl kevés taxi van Budapesten?

Szerző • 2015-09-30 • Hírek, Közlekedés Túl kevés taxi van Budapesten? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1317

Azt bizonyára olvasóink is tapasztalták az utóbbi időkben, hogy sokkal nehezebb taxit fogni, mint korábban. Mint az a taxis szövetség elnökétől kiderült, nincsenek egyedül, de a „probléma” nem azért van, mert kevesebb az autó, hanem mert szinte az egész városban felújítások zajlanak. Elektromos autók jelenthetik a megoldást.

Egy új taxis cég elektromos autókkal szeretne üzemelni Budapesten, kérelmükkel pedig már fel is keresték a BKK-t. A szövetség elnöke, Metál Zoltán elmondta, hogy „csökken ugyan a taxik száma a fővárosban, de nem ez az oka annak, hogy mostanában nehezebb taxit fogni”, mondta el a hirek24.hu megkeresésére az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Budapesten nagyjából összesen 4700 taxi van forgalomban – ez még a turistákkal együtt is elég lenne a lakosság ellátására, de a városban tapasztalható kaotikus állapotok sajnos kihatnak erre a szolgáltatásra is.

A budai oldal építkezései például nagyon megnehezítik a közlekedést: díszburkolat-csere miatt nyáron majdnem egy hónapon át le volt zárva az Erzsébet tér. A Budaörsi úton aszfaltcsere zajlik, ráadásul a Clark Ádám tér és a nagykörút is folyamatos felújításra szorul. Az útlezárások miatt gyakran kiszámíthatatlan dugók alakulnak ki, amelyekben a taxik is elakadnak.

Már-már megszokott jelenség az is, hogy a diszpécserek az átlagos időtartamhoz képest tovább vonalban tartják az ügyfeleket. Ez többek között azért történik így, hogy reális időpontot mondhassanak nekik az autó érkezésére, de ennek hatására másoknak sokáig nem tudják felvenni a telefont.

Sportesemények és más rendkívüli, útlezárással járó rendezvények közlekedéstervezésbe a városvezetés nem szokta bevonni a taxisszakmát, Metál szerint ezen jó volna változtatni.

Forrás: hr24.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva