Tünde-parkot kapott a kerület

Szerző • 2015-10-19 • Hírek, Zöld környezet Tünde-parkot kapott a kerület bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4114

Az Erzsébet-Bélatelep közelében lévő erdőben október 17-én ünnepélyesen átadták a pihenésre és sportolásra egyaránt alkalmas ideális Tünde-parkot.

A X. és a XVIII. kerület között elterülő Határerdőnek a Tünde, az Álmos és a Frangepán utca kereszteződésében lévő bejáratától útbaigazító táblák segítségével néhány percnyi sétával juthatunk el a Tünde-parkba, amely valójában egy szép nagy erdei tisztás. Ahogy a terület neve is sejteti, szépen kialakított, szinte meseszerű helyen találjuk magunkat, ahová remek programokat lehet szervezni családdal, baráti társasággal, vagy akár egyedül is kimehetünk.

tunde01_bent

Ha sportolni szeretnénk, akkor ott van a focipálya vagy a kocogásra is alkalmas kiszélesített erdei út. Ha sétálós programot választunk, és elfáradunk, akkor megpihenhetünk az egyik erdei padon. És ha a szabadban szeretnénk sütni vagy főzni, akkor a két szépen kialakított tűzrakó helyen erre is módunk van. A frissen elkészült ételt vagy a magunkkal vitt elemózsiát az erdei asztaloknál kulturáltan fogyaszthatjuk el. Ha közben eleredne az eső, akkor sem kell bőrig ázni, mert egy tágas, asztallal, paddal ellátott fedett pihenőhelyen folytathatjuk a programunkat.

Ezt a tündérmesébe illő környezetet Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának anyagi támogatásával a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete alakította ki.

tunde_bent

A Tünde-parkot múlt szombaton Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester bográcsos főzéssel egybekötött ünnepségen adta át a kerületi lakosoknak.
Az alpolgármester elmondta, hogy gyermekkorában a nyarak nagy részét itt töltötte a barátaival. Amikor fiatal felnőttként erre járt, már nem hasonlított az erdő a régire, mert az utakat visszavette a természet.

A terület az utóbbi években ismét a szebbik arcát mutatja a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársainak köszönhetően. Az erdőbe vezető utat lezárták, hogy gépkocsival ne lehessen behajtani, ezzel megakadályozták, hogy az autósok itt rakjanak le sittet és egyéb hulladékot. Az önkormányzattal közösen rendszeresen szerveznek szemétgyűjtési akciót a környékbeli lakosok bevonásával. Dömötör István elmondta: bízik abban, hogy az erdő nem esik rongáló kezek áldozatául.

tunde03_bent

Kucsák László az ünnepi pillanatokban megemlítette, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre a főváros harmadik legnagyobb erdőterülettel rendelkező kerülete, a pesti oldalon pedig itt a legnagyobb az összefüggő zöldterület. A csaknem 500 hektár összterületű erdős résznek az a legfontosabb „feladata”, hogy hozzájáruljon az emberek jó közérzetéhez. Közös érdekünk, hogy minél több ilyen kellemes hely legyen a kerületben, mint amilyet a Pilisi Parkerdő Zrt. az önkormányzattal közösen most adott át a kerület lakosainak.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva