Koronavírus: jelentős visszaesés várható a hazai turizmusban

Szerző • 2020-03-09 • Hírek, Közélet Koronavírus: jelentős visszaesés várható a hazai turizmusban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva173

Magyarországon napról napra nő a szoba visszamondások száma, a három tavaszi hónapra összesítve a foglalások 16,4 százalékát mondták le a top tíz küldő országból. Szakértők szerint a turizmus az az ágazat, amely a legtöbb ágazattal kapcsolatban áll, így a koronavírus nem csak az idegenforgalomban okoz gazdasági károkat, más ágazatok is aggódhatnak – írta a hirado.hu.

Egymilliárd forintos vis maior keretet hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére.

Gullár Zoltán, a cég vezérigazgatója az adatokat ismertetve elmondta, Magyarországon napról napra nő a visszamondások száma, a három tavaszi hónapra összesítve a foglalások 16,4 százalékát mondták le a top tíz küldő országból.

A lefoglalt utakat Ausztriából és Németországból 9 százalékos, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából 16 százalékos, Olaszországból több mint 20 százalékos, illetve Romániából 27 százalékos arányban mondták vissza. Budapesten már most közel húszszázalékos a lemondások aránya. A vidéket, ahol a belfödi turizmus a domináns, kevésbé érintette a járvány, ott a foglalások tíz százalék alatti mértékben csökkentek.

A koronavírus nem csak az idegenforgalomban okoz gazdasági károkat, más ágazatok is aggódhatnak.

Az OECD a globális GDP növekedési előrejelzését erre az évre 2,9 százalékról 2,4 százalékra csökkentette.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva