Tusnádfürdőn jártak az „egyházfiak”

Szerző • 2016-02-14 • Hírek, Közélet Tusnádfürdőn jártak az „egyházfiak” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva818

Erdélyben, Tusnádfürdőn jártak a kerületi egyházi felekezetek képviselői és hívei. Egy erdélyi kirándulás mindig felejthetetlen élmény. Nemcsak a táj miatt, nem csupán a szívből jövő vendéglátás miatt, hanem – ezúttal – azért is, mert jó emberek utaztak és találkoztak jó emberekkel.

„Első alkalommal 2014-ben jártak itt a kerületi egyházak vezetői, tavaly pedig már azok a hívek is, akik a legtöbbet tették az egyházukért Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. Részben ajándék ez számukra az önkormányzattól, részben olyan találkozó, amelyikre örömmel jönnek el a kerületiek, mert a közös gondolatokon túl olyan szeretettel teli fogadtatásban részesülnek, amilyenre ritkán van példa” – mondta Szarvas Attila, az egyházi ügyekért is felelős alpolgármester, akit telefonon értünk utol, Tusnádfürdőre érkezésük után.

Lovas szán és disznóvágás

Az alpolgármester elmondta, hogy a már megismert és megszeretett helyen töltenek el néhány napot.

„A Kristóf panzió csapatának a vendéglátása korábban is tökéletes volt, s nincs ez másként az idén sem. Varga Attila olyan szeretettel fogadott bennünket, mintha napi törzsvendégei lennénk.”

A program, túl a lelki töltődésen, valóban csábító volt. A helyiek disznóvágást szerveztek a vendégeknek, akik bejárhatták a környéket. Aki úgy gondolta, az ellátogathatott a felújított, a vendégeket a létező összes kényeztető szolgáltatással fogadó fürdőbe. Parajdi kirándulás is szerepelt a programban, s aki a Szent Anna-tóra volt kíváncsi, annak megadatott ez az élmény is.

Közelebb egymáshoz<6h3>

„Természetesen nemcsak arról szólnak ezek a napok, hogy megismerjük a környéket, hanem arról is, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, s még jobban megismerjék egymást a kerületi egyházak atyái, lelkészei és azok, akik hetente hallgatják otthon a szentmiséket, az istentiszteleteket. Közelebb tudunk kerülni egymáshoz, végre senki nem siet, és meg tudtunk beszélni olyan kérdéseket, amelyek felvetődnek a mindennapok során. Ez az egyházak képviselőire ugyanúgy vonatkozik, mint a kerületi templomok leghűségesebb látogatóira.”

Ezt látni kell
Szarvas Attila, aki „civilben” a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese, elmondta, hogy Erdély, az erdélyi táj és emberek nagy barátja és tisztelője. Igaz, az elfoglaltsága miatt jelenleg nincs osztálya, de tervezi és szervezi, hogy elmenjen oda a diákokkal, mert ahogy fogalmazott, „ezt minden magyar embernek látnia kell”.

Az autóbuszban utazó mintegy 45, szinte valamennyi kerületi felekezetet képviselő hívő utazási és részvételi költségeinek nagyobbik részét az önkormányzat fedezte, hogy ezzel is erősítse az „átjárhatóságot” a felekezetek között.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva