Ughy Attila interjút adott az Orient Press-nek

Szerző • 2019-07-25 • Hírek, Közélet Ughy Attila interjút adott az Orient Press-nek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva652

“Komoly megerősítés, hogy az a hely, ahol felnőttem, nem először választ meg a közösség első emberének. Felemelő érzés, hogy olyan emberek jönnek velem szemben, akik között felnőttem, akik még láttak gyermekként biciklizni az utcán, vagy játszani a sportpályán, most pedig polgármesterként biztatnak” – vélekedett Ughy Attila. A XVIII. kerületi polgármester július 21-én vendégeskedett a Rádió Orientnél, és több fontos téma is szóba került.

Mint mondta, az eltelt időszakban arra a legbüszkébb, hogy családbarát kerületet sikerült felépíteni, hiszen az önkormányzat az emberi élet minden szakaszában igyekszik segítséget nyújtani az itt élők életminőségének javításához. Példaként említette a Babaváró csomagot, az iskolás korosztály füzetcsomagját, a Bursa Hungaricát, a fiatal házasoknak nyújtott támogatást, a nyugdíjasok kedvezményét és a Nyugdíjas Akadémiát.

Ughy Attila abban bízik, hogy 5 év múlva olyan fejlődő, civil közösség alakul ki a XVIII. kerületben, amely a saját életét a kezében tartva tudja irányítani azt, és a munkahelyteremtésből származó közösségi bevételek az élhető kertvárosi és városi lét közötti egyensúlyt fenn tudja tartani.

Első körben Pestszentlőrinc-Pestszentimre 1,1 milliárd forintot nyert a kerületi földutak felszámolására a fővárostól.

“Ez nem csak azt jelenti, hogy csupán utat építünk, hanem megoldjuk a vízelvezetést és ahol nincs, ott a közvilágítást is kiépítjük és bizonyos keretrendszer mentén a járdákat is kialakítjuk ezeken a területeken” – részletezte a szakember.

A XVIII. kerületi önkormányzat az eltelt időszakban önerőből is komoly összeget fordított út – és járdafelújításra, valamint a földutak szilárd burkolattal történő ellátására. Ennek a ciklusnak az elején, az előző ciklus végén több mint 40 km út újult meg közel 1 milliárd forint értékben, a közelmúltban pedig évente már csak 2-10 km útszakaszt újultottak meg. Ughy Attila arra is kitért, hogy fontos a közösségi tervezés, vagyis az együttgondolkodás a lakókkal. Vannak olyan részek, ahol az ott élők kifejezetten ellenzik, hogy szilárd burkolatú útjuk legyen – ismertette.

“Mi hiába dolgoztuk ki a terveket, kérésüket akceptáljuk. Ha egy fejlesztés nem elfogadható azok számára, akiknek a javát szolgálja, akkor kidobott közösségi forrás, hiszen nem érzik magukénak” – fejtette ki.

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, a jövőben elkezdődik az Üllői út XVIII. kerületi, valamint a Nagykőrösi út pestszentimrei szakaszának teljes körű, valamint a Pestszentimre városközpontjában található Nemes utca megújítása.

Elindul az új gyermek- és fogorvosi rendelő építése Pestszentimrén, a munkaterületet átadták a kivitelezőnek. Ez nem csak orvosi rendelő, hanem egyben építészeti kialakításában egyedülálló közösségi főtér is lesz – hangsúlyozta Ughy Attila.

A fejlesztés több mint 300 millió forint állami, és 100 millió forint kerületi támogatásból valósul meg. Az ősz folyamán lehet már látni, hogyan emelkedik ki a földből az új gyermekorvosi rendelő.

A csaknem fél órás interjút ezen a linken hallgathatják meg.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva