Ughy Attila: Okleveles polgárőrök vigyáznak ránk

Szerző • 2014-07-17 • Hírek, Közbiztonság, Polgármester Ughy Attila: Okleveles polgárőrök vigyáznak ránk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2426

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata kiemelt hangsúlyt fektet a közbiztonság növelésére, a rendőrség folyamatos támogatására, és a helyi polgárőrség munkájának megsegítésére, sőt elismerésére is.

A Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriuma nevében dr. Lévai István Zoltán közbiztonságért is felelős alpolgármester – mint a kuratórium alelnöke – elismerő okleveleket adományozott három polgárőr csoport 12 munkatársának. A jutalmakat június 25-én adták át megköszönve ezzel a közösségért végzett elkötelezett és mindennapi munkát.

unsecured-home

„Úgy gondolom, hogy a kerületben élők nevében is csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetünk a polgárőrök munkájáról, akik a szabadidejüket feláldozva, esténként, éjjel vagy a hétvégeken és az ünnepnapokon nem a családjukkal töltik az időt, hanem a kerület közbiztonságáért dolgoznak” mondta dr. Lévai István Zoltán.

936_1

A Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriuma elismerésben részesítette az Erzsébet-telepi Polgárőrcsoportból Temesfői Lászlót, Szabó Gyulát, Rózsahegyi Imrét és Fekete Jánosné Bene Katalint, az Imrei Polgárőrcsoportból Böszörményi Jánost, Burján Vivient, Kürti Istvánt, és Nikodém Szandrát, a Lőrinc Kertváros Polgárőrcsoportból pedig Székely Lászlót, Révész Zoltánt, Felvinczi Károlyt és Horváth Dánielt.

935_1

„Az egész éves munkánk elismeréseként kaptuk a díjat. Egész évben keményen dolgozunk és segítjük a hatóságok munkáját, hiszen a polgárőri tevékenységet önkéntes alapon, a szabadidőnkben és a családunk mellőzésével végezzük. Ezért is kaptuk az elismerést.” – nyilatkozta Székely László, a Lőrinc Kertváros Polgárőrcsoport vezetője.

Székely László 20 éve kezdte el a polgárőri tevékenységet, amikor az utcán parkoló autóját feltörte két motoros. Segíteni akart, hogy mások ne kerülhessenek hasonló bajba, így beállt a csoportba. A Vám és Pénzügyőrség egykori munkatársa szerint sajnos mindenkivel előfordult már, hogy vagy nála vagy ismerősénél betörés történt, bűncselekmény áldozata lett. Egy ilyen incidens után elindul az emberben a felelősségérzet, és a tettek mezejére lép.

car stealing

„Az elsődleges feladatunk a bűn megelőzése. Törvényi lehetőségeink megvannak a bűnüldözésre, a az elkövetőt tettenéréskor elfogni, lehetőleg visszatartani, majd átadni a rendőri hatóságoknak. Az új törvény szerint a vagyon elleni szabálysértést elkövetőkkel szemben is is eljárhatunk.” – tette hozzá a polgárőr.

A naponta minimum 6 óra szolgálatot teljesítő polgárőrök a rendőrkapitányságtól is kapnak feladatot, illetve figyelik a szabálysértéseket, bűncselekményeket. De az önkormányzati rendezvények biztosításából is kiveszik a részüket. Az önkormányzat 2012-ben egy új autót is adományozott a kerületi polgárőröknek, hogy munkájukat könnyebben végezhessék.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva