Ughy: URBACT, jöhet a második felvonás!

Szerző • 2014-07-15 • Egyéb, EU, Polgármester, urbACT, Videók, Videók a tizennyolcból Ughy: URBACT, jöhet a második felvonás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2530

 

Az URBACT II programban Magyarországon 9 város és 2 fővárosi kerület működött együtt Európa városaival 13 projekt megvalósításában.

Az URBACT II interregionális városfejlesztési program, amely az ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) és a tagállamok közös finanszírozásában valósul meg. Kedvezményezettei a városok, régiók és tagállamok, valamint egyetemek és kutatóközpontok lehetnek.
A programban résztvevő partnervárosok Helyi Akciótervet és fejlesztéspolitikai ajánlásokat dolgoznak ki közösségi részvétellel, ami azt jelenti, hogy minden város létrehoz egy Helyi Támogató Csoportot a témában érintett fontos helyi szereplők bevonásával.

A fenntartható és integrált megközelítésű, közösen megalkotott gyakorlati megoldások választ próbálnak adni a társadalmi, gazdasági, környezeti folyamatokra, az olyan városi életet érintő aggodalmakra mint például a migráció, az elöregedés, a szegregáció, a munkanélküliség, a magas energiafogyasztás vagy a leromlott lakókörnyezet.

Az URBACT II HAZAI PROJEKTEREDMÉNYEK című kiadvány: http://www.urbact.hu/node/80

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva