Úgy néz ki, Ferihegy felkészült a télre

Szerző • 2018-10-30 • Hírek, Közlekedés Úgy néz ki, Ferihegy felkészült a télre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva935

Egymás után érkeznek a hatalmas hóeltakarító gépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, amelyek a Budapest Airport ún. havas flottáját erősítik – írta a Facebook-oldalán a Budapest Airport.

A Norvégiában gyártott gépek már a gyakorlatban bizonyítottak a skandináv országban. Ezzel párhuzamosan a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság átvette a tizedik, osztrák gyártmányú, 42 tonnás repülőtéri tűzoltójárművét.

Bár még elég magas értékeket mutatnak a hőmérők, a Budapest Airport téli hószolgálata november 15-től már teljes készültségben lesz. Ezekben a napokban érkezik 5 új, norvég gyártmányú, Øveraasen hókotró, amiknek a használatával most ismerkednek a gépkezelők.

“A norvég járművek a lehető legjobb referenciákkal érkeztek, hiszen az Oslói Repülőtéren is ilyeneket használnak, márpedig ott egy-egy téli szezonban akár három méter hó is hullhat.” – jelentette ki Erdei Tamás, a Budapest Airport kényszerhelyzeti és flotta vezetője. Elmondta azt is, hogy az utóbbi években összességében nem sok hó hullott Magyarországon, a repülőtér azonban a legrosszabb forgatókönyvre is felkészül.

Egy-egy váratlan havazás november végétől egészen március végéig szinte bármelyik pillanatban előfordulhat, miközben a repülőtéri üzemnek pedig flottul kell működne.

“Nagyon büszkék vagyunk az új járműveinkre, hiszen a legújabb járművel kiegészülve alaposan megfiatalodott és korszerűvé vált a repülőtéri katasztrófavédelem eszköztára.” – hangsúlyozta Nagy Gábor tűzoltó alezredes, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka. Hozzátette: „Az új járműveket mindössze egyetlen személy irányítja, köszönhetően a beépített fedélzeti számítógépnek, a kamerarendszernek és a hőkamerának. Mindez – kiegészülve a repülőtéri tűzoltók magas szintű kiképzésével – nagyban hozzájárul az oltás hatékonyságához és a repülésbiztonsághoz.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva