Új állás reményében

Szerző • 2018-03-12 • Hírek, Közélet Új állás reményében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva895

Több száz álláskereső látogatott el egy új munkahely megszerzése reményében a Rózsa Művelődési Házba március 8-án, az Út a munkaerőpiacra elnevezésű projekt keretében megrendezett állásbörzére. A 16. alkalommal megtartott börzét Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály és Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatala szervezte.

A program célja a Közép-magyarországi régión belül Budapesten a 25 év feletti álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, az elhelyezkedésük támogatása.

Az álláskeresők a regisztrációt követően többek között a Magyar Posta, az FKF Zrt. vagy éppen a Budapesti Közlekedési Központ által kínált állásokra is jelentkezhettek, de kerületi cégek, vállalkozások állásajánlatai közül is válogathattak.

Az állásbörzét Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója nyitotta meg, ezt megelőzően pedig Kucsák László országgyűlési képviselő és a Lévai István Zoltán alpolgármester is köszöntötte a résztvevő munkáltatókat és álláskeresőket.

Az Út a munkaerőpiacra elnevezésű programban a 2015 decemberi indulás óta közel 4000 álláskereső vett részt. Amint azt Csete László projektmenedzser elmondta, a Rózsa Művelődési Házban átlagosan 300 fő vett részt a korábbi hasonló rendezvényeken, és közülük alkalmanként 20-30 fő az, aki első körben, azaz magán a börzén talál magának munkahelyet.
A második körös beszélgetésekre átlagosan 30-40 főt hívnak be a munkáltatók, ami azt jelenti, hogy a börze elérte azt a célt, hogy eredményesen összehozza a munkaadókat az álláskeresőkkel.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva