Új csoportszobával bővül a Lurkó-liget Óvoda

Szerző • 2018-07-18 • Fejlesztések, Hírek Új csoportszobával bővül a Lurkó-liget Óvoda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1862

Bővül a XVIII kerületi Lurkó-liget Óvoda. A Szent Imre-kertvárosban található intézményhez új csoportszobát építenek – közölte Galgóczy Zoltán alpolgármester az orientpress.hu cikkében.

A XVIII. kerület Szent Imre-kertvárosi része vonzó a fiatal pároknak, egyre több lakó költözik ide. Mint azt Galgóczy Zoltán kiemelte, három óvoda működik itt, a Lurkó-ligeten kívül a Csemete Nevelde Óvoda is önkormányzati fenntartású, egy harmadik alapítványi intézménnyel pedig köznevelési megállapodást kötött az önkormányzat. Az alpolgármester szerint az óvodák megteltek, kevés a férőhely.

A Lurkó-liget Óvodában a közelmúltban megvalósult egy sószoba, most a 130 millió forintos beruházásból emeletráépítéssel egy új csoportszoba létesül, valamint megújul az épület homlokzata és a tornaszoba is. Az építési munkálatok a 2017/2018-as tanév végével, június 15-én elkezdődtek. Az alpolgármester kifejtette: a 100 millió forint kormányzati és a 40 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló munkálatok augusztus 31-re befejeződnek, így a gyermekek az új tanév kezdetére már birtokba vehetik az új csoportszobát. A bővítés eredményeképpen 22-25 fős csoportok jönnek létre.

– Éves szinten nagyságrendileg 100 millió forintot költ önerőből Pestszentlőrinc-Pestszentimre óvodáinak megújítására az önkormányzat – mutatott rá az alpolgármester.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva