Új gyep várta a Bambi bölcsiseit

Szerző • 2015-10-12 • Fejlesztések, Hírek Új gyep várta a Bambi bölcsiseit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva854

Huszonnégy kisgyerek szabadtéri játékához nyújt kulturált körülményeket a pestszentlőrinci Bambi Bölcsőde felújított udvara.

Huszonnégy kisgyerek szabadtéri játékához nyújt kulturált körülményeket a pestszentlőrinci Bambi Bölcsőde felújított udvara. A játszóhelyen a gyenge minőségű régi talaj miatt az évek során kikopott a fű, eső után a sárban nem lehetett kiengedni a gyerekeket az udvarra. Az őszi szezonra jó minőségű talaj és szép zöld gyep várta a kicsiket.

A bölcsőde megújult udvarához tartozó részlegben tavaly új játszóeszközök lettek telepítve, kiépült a locsolórendszer és a térkő burkolat is akkor készült el.

bambi01_bent

Az idei nyáron elvégzett talajcsere okozta a legnagyobb nehézséget, korábban ugyanis nem gondoltak arra, hogy a vékony, alig néhány centis földréteg alatt lévő kavicsos, köves réteg nem megfelelő – mondta az udvar október 7-i átadásakor Dömötör István alpolgármester, aki Kucsák László országgyűlési képviselővel és Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel együtt tekintette meg, hogyan veszik birtokba megszépült játékbirodalmukat a bölcsődések.

bambi02_bent

Kucsák László elmondta, hogy örül annak, hogy gyakran kell egy-egy örömteli esemény kapcsán ellátogatnia a kerületi bölcsődékbe, és reméli, a jövőben még többször lesz erre lehetősége.

Az önkormányzat bölcsőde udvarok felújítását célzó programjának korábbi állomása volt a Csiga Biga Bölcsőde, és a tervek szerint a kerület – saját erőforrásaiból, illetve pályázatok segítségével – még több intézményben szeretne hasonló fejlesztéseket elvégezni.

A közeljövőben a KEOP-pályázat segítségével a Lakatos-lakótelepen lévő Csibekas bölcsőde udvara, illetve környezete újulhat meg.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva