Új informatika termben tanulnak a diákok

Szerző • 2015-09-30 • Hírek, Oktatás Új informatika termben tanulnak a diákok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva945

Korszerű számítástechnikai berendezést kapott a Piros iskola a nyári szünetben. A tanterem felújítását a kerületi önkormányzat döntése alapján a Városgazda Zrt. munkatársai végezték.

Ma már el sem tudjuk képzelni az életünket számítógép és internet nélkül, amin keresztül kommunikálunk, információkat szerzünk és aminek alapismeretei szinte elengedhetetlenek a munkavilágában is. Fontos, hogy a gyorsütemű számítástechnikai fejlődéssel az oktatás is lépést tartson, hogy a diákok mihamarabb elsajátíthassák a technikai eszközök, valamint az internet hasznos és biztonságos használatát.

info02_bent

Ezt tartja szem előtt a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola is, ahol az önkormányzat támogatásának köszönhetően a nyári szünetben a régi, idejétmúlt operációs rendszereket és az elavult berendezést a legújabb rendszerekre és felhasználói szoftverekre, valamint korszerű berendezésre cserélték.

Az új elrendezésben a diákok és a tanárok egyaránt könnyebben hozzáférnek a számítógépekhez, a bútorzat gyorsan és rugalmasan átalakítható, megkönnyítve ezáltal az egyéni és csoportos feladatok elvégzését is. A nagy teljesítményű szerveren egyszerre több operációs rendszer is futhat. Ehhez kapcsolódnak a vékony kliensek, melyek leegyszerűsített, alacsony fogyasztású számítógépek.

info03_bent

Ez a technológia egyszerűbbé teszi a karbantartást, megszünteti a zajszennyezést és hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé. A megújult tantermet szeptember 16-án ünnepélyes keretek között Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át.

bp18.hu, Csernai Marian

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva