Új logisztikai központ épül kerületünkben

Szerző • 2016-08-31 • Hírek, Közélet Új logisztikai központ épül kerületünkben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva800

Új, 13 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport – írta a jarmuipar.hu. A hatalmas területet körbeölelő épületet a DHL Express használja majd.

A Budapest Airport szerint már megkezdték az 1-es terminál mellett felépülő központ előkészítését, és szeptemberben már át is adják a területet a kivitelezőnek.

A beruházás 25 millió eurónál is többe kerül, de cserébe 300 alkalmazottnak lesz tartós munkahelye a jövőben. A német áruszállító vállalat 20 éves bérleti szerződést kötött, jelenleg két repülőgépük van, amelyek érintik Budapestet.

dhel02_bent

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója szerdán kijelentette, hogy a beruházás újabb fontos lépés a repülőtér és a bővülő magyar gazdaság számára, ami további növekedést és munkahelyteremtést fog generálni hazánkban.

Bándli Zoltán, a DHL Express ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a teljesen automatizált csomagszortírozó rendszernek, illetve a megnövelt árufeldolgozó kapacitásnak köszönhetően hosszabb lesz a kiszolgálási időszak, így a prémium szolgáltatásaik köre és lefedettsége is bővül.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva