Új vezetőedzővel vágnak neki

Szerző • 2019-09-02 • Hírek, Sport Új vezetőedzővel vágnak neki bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva653

Már javában készülődik a szeptember második hétvégéjén rajtoló NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságra a PLER Budapest csapata, amelynek nem sikerült feljutnia az idény végén a legjobbak közé. A második helyen végzett a gárda. A rajthoz közeledve kérdeztük a 41. életévében járó Laurencz Szabolcsot, a csapat júliusban érkezett mesterét – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Új vezetőedzőként ül majd a kispadra a szeptember 15-i rajton, de távolról sem új emberként.

– Ez valóban nem mondható, mert úgy érzem, hazajöttem. Mielőtt Németországban, a Bundesligában szerepeltem volna, ennek a csarnoknak a falai között hagytam a szívemet, s ezt a legkomolyabban mondom. Hat éven át voltam a lőrinciek játékosa, megannyi élménnyel gazdagodtam, így aztán 41 évesen tényleg hazajöttem.

Az alap adott…

Legalább nem kellett sem ismerkednie, sem bemutatkoznia…

– Azt tényleg nem, mert ismerős arcokat láttam, s bízom abban, hogy ezek az „arcok” segítő szándékúak is lesznek a munkámban. Hogy úgy mondjam, háborúskodás eddig nem volt, és remélem, hogy ez az előttünk lévő meg az elkövetkező szezonok során is így marad.

Az alap tehát adott, az építményhez azonban többek között ön is szükséges, önnek kell azt létrehoznia.

– Ezzel tisztában vagyok, miként azzal is, hogy a lelkes szurkolók egységes csapatot, jó szereplést várnak tőlünk.

A közönségnek és maguknak is

Ehhez, klasszikust idézve, kell egy csapat… Megvan, meglesz ez a PLER-nek?

– Nem tartok attól, hogy nem lesz meg, mert eddig jól működött a szakosztály. Az már más kérdés, hogy nincs olyan edző, aki a rajt előtt ne mondaná azt, hogy majd ő megmutatja…

És megmutatja?

– Nem tartok panasznapot, erre nem lehet okom, de az tény, hogy hat-hét játékos eligazolt, és csak három jött. Boldogabb lennék, ha éppen fordítva lenne, de nem panaszkodni kell, hanem beleugrani a munkába, s hétről hétre olyan játékot nyújtani a közönségnek is, saját magunknak is, amely után sokan lesznek a lelátókon.

No, hát ehhez kell az a bizonyos csapat… Ebben hogyan állnak, hogy vágnak neki az idénynek?

– Úgy gondolom, s főleg azt látom a játékosok munkáján, szorgalmán és hozzáállásán, hogy nem lesz gond, hozni fogjuk azt, ami elvárható.

Jó esély a jó rajtra

Megkérdezem, bár ez nem lehet más a PLER-nél, mint a feljutás

– Ezt akarjuk mi is, a közönség is, tehát mindenki, aki értünk, velünk dolgozik. Úgy gondolom, meg látva az akaratot is, megvan az esélyünk, de mivel sok a fiatal, a pályája elején járó játékos, biztosra nem lehet kijelenteni ezt. Amit viszont meg tudok ígérni, s teszem ezt a játékosok nevében is: a cél a fel-, pontosabban a visszajutás, amiért mindent meccsen mindent meg is fogunk tenni.

Hány fős kerettel készülnek a rajtra, és ki lesz az ellenfél az első fordulóban?

– A keret 17 tagú, 14 mezőnyjátékos és három kapus várja a rajtot, az első meccset, amit hazai pályán játszunk majd a Pécs ellen. Megvan tehát az esély a jó indulásra, amely sokat számíthat a következő fordulókban.

Azt mondta, három új játékosa van a csapatának. Kik ők?

– Koncz Péter a Ceglédből igazolt hozzánk, Takó Dániel Vecsésről jött, Farkas Tamás nem igazán új, mert ő a Csurgóból tért vissza hozzánk. A kapusedző Bakos István lesz, az erőnlétért pedig Soldos Péter felel. A stáb tehát megvan a pályán is, azon kívül is, most már „csak” annyi a dolgunk, hogy jól szerepeljünk.

Gondolom, ezért tettek is már egyet s mást…

– Ezt a játékosok tudják igazán, ami engem illet, azt mondhatom, hogy már egy jó hónapja napi két edzéssel készülünk, aminek miért ne lenne meg az eredménye?

Forrás: bp18.hu/R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva