Újabb Cseriti bolt nyílt a Havannán

Szerző • 2015-02-02 • Hírek, Közélet Újabb Cseriti bolt nyílt a Havannán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1175

A 2014-es év tavaszán a kerületünk központjában, az Üllői út 429. szám alatt adomány bolt nyílt Cseriti elnevezéssel, egy országos üzlethálózat új tagjaként. Alig telt el néhány hónap és a tevékenység sikerén felbuzdulva máris újabb üzlet indítása valósult meg városrészünkben, a Havanna lakótelepen.

A Városgazda18 szakembereinek aktív közreműködésével most megnyitott bolt speciális céllal, elsősorban ruhaneműk és kiegészítők értékesítésével foglalkozik mérsékelt áron, jóval a piaci ár alatt.

A hálózat szlogenje „Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel!” szemléletesen fejezi ki az Adományboltok Országos Szövetsége tagjaként működő vállalkozás célját.

Magánszemélyektől, cégektől kapott, feleslegessé vált, de még használható tárgyakat gyűjtenek felajánlásként, melyeket szükség szerint kijavítanak, megtisztítanak, majd azokat értékük alatt értékesítik célzottan a hátrányos helyzetűek és szociálisan rászorulók számára.

A társadalmi vállalkozás céljai között szerepel az újrahasznosítás mellett, a nehezebb sorsúak segítése, támogatása, valamint az adományozói kultúra terjesztése.

A hálózat ügyvezetőjétől, Sáhy Gábortól megtudtuk, a „Cseriti” nem csak egy fogalom, hanem szemléletmód és életforma.

Az ötlet alapjául a már külföldön széles körben elfogadott nyugat-európai modell szolgált. Az angolszász országok – akik e területen innovatív gondolkodásban és gyakorlati megvalósításban előrébb járnak – a Vöröskereszttel együttműködve évtizedekkel ezelőtt kidolgozták az intézményesített adományozás közösségi modelljét, ami azóta már világszerte elterjedt. A lehetőségeinkhez igazítva átemeltük, továbbgondoltuk és tökéletesítettük a fenti modellt, így született meg az Adományháló.

varosgazda18.hu, Kappel Viktor

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva