Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak

Szerző • 2016-01-27 • Hírek, Közélet Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva864

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója lett az „Év Külföldi Vállalatvezetője 2016” cím birtokosa a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA közös díjátadóján, amelyet a budapesti Corinthia Hotelban tartottak. A díjjal az elmúlt évben kimagasló üzleti sikereket elérő hazai vállalatok külföldi állampolgárságú vezetőit ismerik el egy adott évben.

12,5%-os utasforgalom növekedés és 10,3 millió utas 2015-ben. Röviden ezt a teljesítményt ismerték el, amikor Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója megkapta az „Év Külföldi Vállaltvezetője 2016” kitüntető címet. Vezetése alatt a Budapest Airport napjainkra 44 légitársaságnak ad otthont, amelyekkel a világ 95 repülőterére lehet közvetlenül eljutni a magyar fővárosból. Az amerikai Budapest Business Journal, a BBJ és a Nemzeti Befektetési Ügynökség,a HIPA vezetői adták át a díjat, amelynek odaítéléséről egy szakmai zsűri hozott döntést, elsősorban a kiemelkedő üzleti teljesítmény alapján.

„Nagy büszke vagyok és meghatott vagyok, hogy a zsűri nekem ítélte ez a rangos díjat, amely valójában nem annyira egy egyéni teljesítmény, hanem sokkal inkább a Budapest Airport csoport valamennyi dolgozójának, a légitársasági- és más repülőtéri partnereink munkájának az elismerése, hiszen az eredményeinket mindig is közösen értük el.” jelentette ki a díjátadón Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette: ”Külön öröm a számomra, hogy mások is értékelték azokat a hatalmas erőfeszítéseket, amiket azért fejtettünk ki, hogy Budapesté legyen a Közép és Kelet-Európai régió legjobb repülőtere. Ígérem, hogy egyetlen pillanatra sem lassítunk, tovább folytatjuk erőfeszítéseinket a budapesti repülőtéri szolgáltatások, az infrastruktúra fejlesztésére.”

Jost Lammers 2007 novembere óta tölti be a Budapest Airport vezérigazgatói pozícióját és az elmúlt kilenc évben nem kevesebb, mint 360 millió eurót, azaz mintegy 111 milliárd forintot fektetett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésébe. A legnagyobb beruházás a 2A és a 2B Terminált összekötő SkyCourt mintegy 100 millió eurós, azaz 31 milliárd forintos beruházása volt 2009 és 2011 között.

Emellett a Budapest Airport további jelentős beruházásokat hajtott végre, így megépítette Ferihegyen a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központját, új hangárt épített a Wizz Air számára, átadta a DHL Freight és a DHL Global Forwarding új repülőtéri központját 2014-ben és még számos egyéb fejlesztést hajtott végre. A Budapest Airport 2014-ben és 2015-ben is megkapta a SkyTrax londoni légiközlekedési tanácsadó cégtől „Az Év Kelet-Európai Repülőtere” címet, míg tavaly a hong kongi székhelyű CAPA tanácsadó cég a „Az Év Repülőtere „ elismerést adományozta a magyar főváros légikikötőjének.

Forrás: bud.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva