Újabb rekord Ferihegyen

Szerző • 2018-03-08 • Hírek, Közlekedés Újabb rekord Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva926

“Egy jól menő repülőtér egy ország gazdasági szempontjából aranyat ér” – ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter az új reptéri hotel ünnepélyes megnyitóján.

Szijjártó Péter emlékeztetett, a tavalyi évben rekordot döntött a reptér utasforgalma, azzal pedig, hogy a terminál tövében megnyitott a szálloda, egy újabb lépés történt Magyarország, Budapest és a térség vonzerejének és versenyképességének növelésében – hangzott el az M1 Híradójában.

Újabb előrelépésnek nevezte Magyarország, Budapest és a térség vonzerejének és versenyképességének növelésében az ibis Styles Budapest Airport Hotel átadását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetésű repülőtéri szállodájának átadóján a miniszter hangsúlyozta: eddig egy szűk keresztmetszet volt a budapesti repülőtér kapcsán, a terminállal összekötött szálloda hiánya, ezt most a 3,2 milliárd forintos beruházással sikerült megoldani.

A szállodát a WING Zrt. 3,2 milliárd forintból építette és az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere üzemelteti. Az AccorHotels több mint 100 országban, több mint 4300 szállodát kezel.

A budapesti repülőtéren tavaly az utasok száma 14,5 százalékkal 13,1 milliós rekordot ért el. Összesen 44 légitársaság a világ 45 országának 125 repülőterére repül a magyar fővárosból. Annak érdekében, hogy Budapest még vonzóbb célpont legyen, a Budapest Airport egy 2020-ig tartó 50 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre – tette hozzá a miniszter.

Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet a tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt – mondta a miniszter.

2018 egészében a tárgyalások jelenlegi állása szerint 9 új járat közlekedik majd Budapestről. Az idén három új transzatlanti járat indul Ferihegyről, a LOT, az American Airlines és az Air Canada Rouge révén, így májustól már négy észak-amerikai városba lehet eljutni négy transzkontinentális járattal.

forrás: M1 Híradó, MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva