Újabb székely kötelék

Szerző • 2018-02-25 • Hírek, Közélet Újabb székely kötelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva784

Bár mindössze a harmadik székely bált rendezték meg civilek a Rózsa Művelődési Házban, a február 17-i rendezvényen kiderült, hogy két év alatt kinőtték az intézményt. Az eseményen azt is megtudhattuk, hogy hamarosan újabb székely várossal erősödhet a kerület testvérvárosainak listája.

Jó kedvükben a székelyek nem ismernek tréfát, és ugyan az intézmény falai egyben maradtak, a reggel 6-ig tartó bálon a fergeteges hangulat szinte szétfeszítette az épületet. A csíkkarcfalvi együttes változatos talpalávalója folyamatosan megtöltötte a táncparkettet, s gyakorta még a karzaton vagy az előtérben is ropták.

Már egy hónappal a bál előtt elfogyott minden jegy, aminek nagyon örültünk, ugyanakkor sajnáltuk azokat, akiknek a jelentkezését le kellett mondanunk. El kell gondolkodnunk azon, hogy jövőre esetleg egy nagyobb befogadású helyen tartsuk meg a rendezvényt – mondta Balogh Katalin főszervező. – Remélhetően az idén még szervezettebbé válhatunk, és hivatalosan is megalakulhat a Facebookon már másfél éve önálló oldallal rendelkező Márton Áron Dél-pesti Székely Kör, amely nem csak a székely érdeklődőket várja.

A több mint kétszáz bálozót előbb Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd Lévai István Zoltán alpolgármester jelezte, hogy Székelyudvarhellyel ismét felvette a kapcsolatot a kerület. Az egyik legmagyarabb székely településsel ugyanis már az 1940-es években testvéri volt a kapcsolata Pestszentlőrincnek, így Tusnádfürdő mellett újabb székely várossal alakítható ki szorosabb együttműködés.

Balog Tibor, Katalin férje egyúttal arra kérte a bálozókat, hogy az összefogás és a hagyományok jegyében idén is támogassanak egy nehéz helyzetbe került családot. Ezúttal egy autóbalesetben csonkává vált csángó család számára szerveztek gyűjtést.

bp18.hu, Sütő-Nagy Zsolt

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva