Újabb támogatás a csatornázáshoz

Szerző • 2014-06-08 • Csatornázás, Fejlesztések, HírekHozzászólások (0)823

A 2013 szeptember 25-i képviselő-testületi ülésen szó esett a csatornázási költségek mérsékléséről is.

Vizsgálatot kezdeményezett Ughy Attila polgármester a Cséry-telepi illegális folyékonyhulladék-lerakással kapcsolatban Tarlós István főpolgármesternél.

Mint arról a polgármester a 2013. szeptember 25-i rendkívüli testületi ülésen napirend előtt tájékoztatott, konzultált a környezetvédelemért felelős államtitkársággal is. Szavaiból kiderült, a kerület maga nem léphet az ügyben, hiszen a szakhatósági felügyeletet a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Hatóság látja el, a döntés joga pedig számos kérdésben a katasztrófavédelemé, illetve az azt koordináló kormányhivatalé.

Ughy Attila mindazonáltal azt reméli, ha több fórumon jelzik a gondot, az eredményt hozhat. Lévai István Zoltán alpolgármester hozzátette, az önkormányzat régebb óta keresi a lehetőséget a terület ésszerű hasznosítására, amellyel ez a probléma is megoldódna.

Támogatják a csatornázást

A kerület történetének egyik legnagyobb és már évtizedek óta várt beruházása indult el szeptember közepén, amikor megkezdődtek a csatornázási munkálatok. A fővárosban a legnagyobb csatornázatlan területtel rendelkező Pestszentlőrinc és Pestszentimre végre a XXI. századi elvárásoknak megfelelő közműhálózatot kap az uniós hátterű Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése elnevezésű fővárosi projektnek köszönhetően.

Az önkormányzat már a tervezési szakaszban jelezte, hogy enyhíteni szándékozik a háztartásoknak a csatornarákötéssel kapcsolatos anyagi terheit. Elsőként a közmű-hozzájárulási díjat vállalta át az ingatlantulajdonosoktól, amely telkenként mintegy 40 ezer forintot jelentett. A szeptember 25-i ülésen a képviselő-testület arról döntött egyhangúlag, hogy szociális alapon a telken belüli rákötés költségeihez is hozzájárul, kamatmentes kölcsön formájában. Így az alacsony jövedelmű családoknak vagy az egyedülállóknak sem okozhat gondot a rákapcsolódás a rendszerre.

Forrás: K.Gy., bp18.hu

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva