Újra életbe lép az UV-előrejelzés

Szerző • 2019-04-10 • Hírek, Közélet Újra életbe lép az UV-előrejelzés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva555

Ismét elérhető az UV-sugárzás-előrejelzés. A tavaszi és a nyári hónapokban visszatérő gond az erős napsugárzásból adódó leégés megnövekedett kockázata, az előrejelzés segítségével ugyanakkor előre megtervezhető a szabadidős programokhoz kapcsolódó öltözködés, a védekezés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Tájékozódni lehet arról is, hány percet lehet eltölteni a tűző napon anélkül, hogy fájdalmas bőrleégéssel, illetve egyéb egészségkárosodással kellene számolni – tették hozzá.

A szolgálat folyamatosan méri az UV-sugárzás erősségét, és ha a sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5-ös értéket legalább az ország területének 50 százalékán, figyelmeztetést ad ki.

Az UV-sugárzás mért, előrejelzett adatai, és az UV-figyelmeztetés elérhető az OMSZ (met.hu) honlapján, illetve annak mobil eszközökre optimalizált változatán (mobil.met.hu), valamint a Szolgálat Meteora alkalmazása segítségével.

Fotó: pixabay
Forrás:MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva