Újra focikupa a kerületben

Szerző • 2014-08-15 • Egyéb, Hírek, Programok, Sport Újra focikupa a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1087

A 18. kerület egyik kiváló labdarúgója Deák Ferenc „Bamba” volt, akiről a SZAC utánpótlás tornát is elnevezett. Az augusztus 9-én indult és több fordulón keresztül zajló kupán több korosztály is rúghatja a bőrt, egészen az augusztus 17-é megrendezett fináléig. A torna szervezője Horváth Bence beszélt az eseményről.

Miért Deák Ferenc nevét viseli a kupa?

A SZAC leghíresebb játékosa Deák Ferenc “Bamba” volt, aki az egy szezon alatt lőtt 66 góljával a mai napig tartja az európai rekordot. Hűen hozzá minden évben megkoszorúzzuk a sírját, és tartjuk a kapcsolatot az özvegyével. Nyilvánvaló volt, hogy a tornát a kerület legendájáról nevezzük el.

deak6

Milyen céllal rendezték meg a tornát?

A célunk az volt, hogy létrehozzunk egy utánpótlástornát U19-es és U21-es csapatok számára. De mivel a tornára jelentkező csapatok mellett még volt szabad kvóta, így a fiatalok mellé végül felnőtt BLSZ III. és BLSZ IV. csapatokat is meghívtunk. Deák Ferenc emlékének tiszteletén kívül a célunk az, hogy a Budapesti és környéki amatőr csapatoknak egy nyári felkészítőtornája legyen.

Hány csapat vesz részt a tornán?

A SZAC két csapattal indult a tornán, illetve a Hidegkút is szintén két csapattal érkezett. A Hercules SE és a Kormányőr csapat nevezésével kialakult a hat csapatos torna.

deak3

Milyen eredmények születtek eddig?

Az első mérkőzés egy SZAC U21 játszott a Hidegkút 2-vel, ahol egy jó erős 5:5-ös végeredmény született. Majd a SZAC U19 játszott a Kormányőr csapatával, aminek részünkről sajnos egy 9 gólos vereség lett a végeredménye. Vasárnap a SZAC U21-et a Hercules SE verte 3:1-re és a Hidegkút 1 a Kormányőr csapatát verte 7:1 arányban.

deak4

A SZAC-nak milyen esélyei vannak a helyezést illetően?

Mivel már túl vagyunk a kupa felén, így sajnos a győzelemre már nincs esélyünk, de nagyon örülnénk egy harmadik helyezésnek, ha felállhatnánk a dobogóra. Egy viszont biztos, hogy ez a torna egy nagyon jó felkészülést nyújt a csapatainknak a szezonra.

Vannak jövőbeli tervek?

Örülnénk, ha a jövőben egy 24 vagy 32 csapatos tornát szervezhetnénk. Terveink szerint kibővítenénk a csapatok indulási lehetőségeit akár BLSZ I-ig, illetve korcsoportok szerint is szélesebb körből merítenénk. A legideálisabb ugyanis egy korcsoportok szerint megrendezett labdarúgótorna lenne.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva