Újra helyi piacon vásárolhatnak a pestszentimreiek

Szerző • 2015-04-02 • Hírek, Közélet Újra helyi piacon vásárolhatnak a pestszentimreiek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2784

Ismét megnyitotta kapuit a pestszentimrei termelői piac. Az első piaci napon, március 28-án 14 árus kínálta termékeit, a piac minden szombaton várja a helyieket.

Ismét megnyitotta kapuit a pestszentimrei termelői piac. Az első piaci napon, március 28-án 14 árus kínálta termékeit, de Banyár László, az üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója reméli, hogy nyárig sikerült elérni azt, hogy az igényelt 62 árusítóhely mindegyike gazdára találjon.

piac02_bent

Számunkra ez nem újdonság egy ilyen piac létrehozása, hiszen a Havanna lakótelepen hosszú ideje sikeresen működtetünk hasonló piacot. Az ottani tapasztalatok alapján itt, Pestszentimrén is számíthatunk arra, hogy a lakosság szívesen látogat majd el szombatonként a Sportkastély mellé, hiszen ellenőrzött hazai termékeket vásárolhatnak, általában közvetlenül a termelőtől.

piac01_bent

A vezérigazgató kijelentette, hogy a piac termelői jellegét szeretnék a jövőben is megőrizni, hiszen az már a korábban is bebizonyosodott, hogy a vásárlók számára ez legalább olyan fontos, mint az, hogy a hagyományos piaci termékeket, tehát friss zöldséget, gyümölcsöt és feldolgozott, elsősorban kézműves élelmiszereket a lakóhelyükhöz közel be tudják szerezni. A piac először 2013-ban nyílt meg a Sportkastély melletti parkolóban, és bár népszerű volt, a korábbi működtető nem tudta garantálni a zökkenőmentes üzemeltetést. A kerületi képviselőtestület ezért februárban felkérte a Városgazda Zrt.-t, hogy vállalja át a piac működtetését.

A piac megnyitóján Kucsák László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy ismét helyben vásárolhatnak az imreiek friss zöldséget, gyümölcsöt, illetve házi készítésű tejtermékeket, vagy egyéb szezonális, illetve kézműves termékeket.

Bízom benne, hogy az árusok száma és a kínálat folyamatosan bővülni fog, hiszen a vásárlók száma már az első napon érzékelhetővé tette, hogy van igény erre a piacra. Remélem, hogy ez a kezdeményezés mind a termelők, mind pedig a vevők és az üzemeletető reményeit is valóra váltja – fogalmazott Kucsák László.

Ami a vásárlókat illeti, már reggel hat órai nyitás utáni első 1-2 órában sokan pakolták tele a kosarukat többek között friss salátával, zöldséggel. Így tett Kiss Mária is, aki az áru minősége mellett a piac közelségének is örült.

– Mindent megtaláltam, amit venni szerettem volna, és remélem, hogy rendszeres marad a piac itt Imrén, mert nagyon jó, hogy nem kell bebuszozni a lőrinci piachoz – mondta a nyugdíjas hölgy.

Az imrei piac minden szombaton 6 és 12 óra között várja a vásárlókat.

bP18.hu, .A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva