Újra lehet táblagépkezelést tanulni a Nyugdíjas Akadémián.

Szerző • 2019-08-29 • Hírek, Oktatás Újra lehet táblagépkezelést tanulni a Nyugdíjas Akadémián. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva890

Sikeresnek bizonyult a Nyugdíjas Akadémia táblagépkezelő tanfolyama, ezért a szeptemberben induló szemeszterben újra lehet jelentkezni erre a kurzusra. A kerület népszerű szabadegyeteme emellett több újdonsággal is várja a hallgatókat – olvastuk a bp18.hu.

Milton Friedman Egyetem – ezt a nevet kapta időközben a korábbi Zsigmond Király Főiskola (később egyetem). Az intézmény feljebb lépett a felsőoktatás rendjében, ami az egyik bizonyítéka annak, hogy színvonalas, korszerű és értékes oktatás folyik itt. Jászberényi József felnőttképzési igazgató kezdeményezte sok évvel ezelőtt azt, hogy kollégáikkal kivigyék a tudást az egyetemről, és átadják azt elsősorban az idősebb korosztályoknak.

Itt a legsikeresebb

Az elsők között ismerte fel a kezdeményezésben rejlő lehetőségeket Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. Ughy Attila polgármester – aki a szemeszterek folyamán többször vesz részt maga is az előadásokon, az évnyitókon, a diplomaátadókon – személyesen is szorgalmazta az együttműködést Jászberényi József csapatával.

Előadások az akadémián
Szeptember 7. Dr. Jászberényi József: Pszichológiai és pszichiátriai problémák időskorban és a tanulás (könyvbemutató)
Szeptember 21. Czipperer Zsófia: Időseknek szóló kulturális és művelődési programok Pest megyében
Szeptember 28. Dr. Kis-Benedek József: Biztonságpolitika 2019 őszén
Október 26. Kamrás Orsolya: Mi az autizmus, és hogyan ismerhető fel?
November 9. Novák Mária: Generációk – mozgásformák
November 23. Dr. Boga Bálint: Idősödés és esztétikum
December 14. Dr. Jászberényi József: A nyugalom szigetén (Megbocsátás, elengedés, reális életcél-kijelölés időskorban)
Az előadások mindig szombati napon 9 órakor kezdődnek a polgármesteri hivatal tanácstermében (Üllői út 400. I. emelet)

Az ötlet nagyon gyorsan sikert aratott. Jászberényi József korábban többször elmondta a Városkép olvasóinak, hogy bár az egyetem az ország több pontján szervez hasonló szeniorakadémiát, a pestszentlőrinci – köszönhetően a polgármester és az önkormányzat támogatásának, valamint a helyi szervezőcsapat lelkesedésének – messze a legjobban működő rendezvénysorozat mind között.

Kiállítják a munkákat

Az akadémia szerkezete évek óta változatlan, a tartalom azonban mindig frissül: rendszerint kéthetente szombaton előadást tartanak a polgármesteri hivatal tanácstermében, és ezt a sorozatot egy folyamatosan bővülő és változó tanfolyami kínálat egészíti ki – e kurzusok helyszíne a TUD18 Képzéskoordinációs Iroda az Üllői út 317. alatt. Az évek során kikristályosodott: a legnépszerűbbek a nyelvkurzusok, azokon belül is az angol, amelyet több szinten lehet tanulni, de az érdeklődők ma már a német és az olasz nyelvet is választhatják. A tanfolyamok kínálatában a modern magyar történelem és a jogi alapismeretek mellett olyan érdekességek is szerepelnek, mint az időskori pszichológia, a jobb agyféltekés rajzolás, a festés és a családfakutatás. Sőt, mivel az informatikai eszközöket már Magyarországon is egyre többen használják az ötven felettiek közül is, táblagépkezelő kurzust is kínál az akadémia.
A jobb agyféltekés technikával készülő munkákat a szélesebb közönség is láthatja olykor: az elmúlt év során született alkotásokból nemrég láthattunk kiállítást a Városháza Galériában.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva