Elkezdték tervezni az Üllői út Szarvas csárda tér és a városhatár közötti szakaszának felújítását

Szerző • 2021-01-12 • Fejlesztések, Hírek Elkezdték tervezni az Üllői út Szarvas csárda tér és a városhatár közötti szakaszának felújítását bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva142

Megkezdődik az Üllői út, Szarvas csárda tér és a városhatár közötti XVIII. kerületi, több mint négy kilométeres szakaszának felújítási tervezése, amelyben fontos szerepet kap a közösségi közlekedés mellett a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a zöldterületek rendezése is. A BKK a felújítási tervek elkészítéséről szóló szerződést 2021 első napjaiban írta alá a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Create Value Kft.-vel – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Kiemelt cél a rossz út- és járdaburkolatok felújítása, az akadálymentes közlekedés biztosítása, a közösségi közlekedés előnyben részesítése, valamint a kerékpáros és gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

Áthangolják a jelzőlámpákat, átépítik a buszmegállókat. Új gyalogátkelőhelyek és új jelzőlámpás csomópontok is „tervezhetők”. Kiegészül a területen található fasor is. A vállalkozónak év végéig kell leszállítania az engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező kiviteli terveket, valamint a tenderdokumentációt.

Fotó: Ruzsa István

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva