Ünnepelt a horvát közösség

Szerző • 2018-06-18 • Hírek, Közélet Ünnepelt a horvát közösség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva687

Jó hangulatú szombat délutánt töltöttek együtt a XVIII. kerületi horvátok a Bókay-kertben. A helyi nemzetiségi önkormányzat által szervezett, Horvát Nap elnevezésű összejövetelen Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy elismerés jár a horvát nemzetiségnek a kerületben és a kerületért végzett munkájáért, és fontosnak tartja, hogy egy népcsoport az anyaországtól távolabb élve is megmutassa értékeit.

Ezekkel a nemzetiségi kulturális értékekkel kiegészítve lesz ugyanis csak teljes az az egész, amit Magyarországnak hívunk – fogalmazott köszöntőjében Szarvas Attila.

A Horvát Nap közös ebéddel kezdődött, majd a színpad felé fordultak a tekintetek, ahol elsőként a Zorica tánccsoport énekkara lépett fel, majd az ercsiből érkezett együttes táncosai következtek. Érdről jött az Igraj kolo tánccsoport, majd sorrendben a Budapesti Hagyományőrző Egyesület és a Tököli Horvát Táncegyüttes szórakoztatta a közönséget.
A horvát és szerb táncokat követően még kötetlenebbé vált a hangulat, és a baráti beszélgetések közben akadt jó néhány pár, aki maga is táncra perdült ezen a borongós, de végül nagyobb esőtől mentes vidám szombat délutánon.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva