Úszó barokk luxuspalota a Dunán

Szerző • 2015-08-20 • Hírek, Közélet Úszó barokk luxuspalota a Dunán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2029

Még talán a Titanic sem volt szebb, mint a Budapesten bizonyos időközönként megjelenő Mária Terézia elnevezésű barokk stílusban megépített luxushajó. A lenyűgöző jármű leghosszabb útvonala 15 napos, ez idő alatt a Budapest-Amszterdam útvonalat járja meg.

Az úszó palota csaknem pontosan fele akkora, mint a régi Titanic: 135 méter hosszú, három fedélzettel rendelkezik, amik között egy lift könnyíti meg és rövidíti le az utat. A csodás fedélzeten Habsburg-szalon, tükörterem, hetvenöt szoba, ötvenhét fős személyzet, mini-színház, barokk étterem, hatalmas festmények és bécsi kávézó jut maximum 150 vendégre.
Összesen hetvenöt szobát foglal magába a hajó, és ötvenhét fős személyzet gondoskodik a kiszolgálásról.

mariaterezia02_bent

Telt ház esetén, alsó hangon 120 millió forintot tud kitermelni a luxushajó, egy nyolc napos túráért ugyanis minimum 800 ezer forintot (maximum 3 milliót) kell fizetniük a tehetős vendégeknek.

Maria2_bent

Rögtön a fedélzet elején a hajó névadója, Mária Terézia tekint le a magasból egy nagy festmény formájában, mellette pedig egy szintén patinás recepció fogadja a vendégeket.
Természetesen ebből a luxushajóból sem maradhatott ki a medence, amit éjszaka kivilágítanak. A hajó utasai egyenesen a hálószobájukból tekinthetik meg a csodálatos panorámát.

Maria3_bent

Legközelebb augusztus 23-án lehet felszállni az úszó palotára, 8574 dollárért (hozzávetőlegesen két és fél millió forintért).

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva