Úszósikerek Százhalombattán, a „Matrica kupán”

Szerző • 2015-11-04 • Hírek, Sport Úszósikerek Százhalombattán, a „Matrica kupán” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva792

A Városgazda Utánpótlás Akadémia úszó szakosztálya nagyon sikeresen szerepelt a Százhalombattán megrendezett V. Matrica Kupán, ahol úszóink két aranyérmet is szereztek. Ráadásul fiatal sportolóink először vettek részt ilyen komoly megmérettetésen. Gratulálunk!

˜– Szerencsésen alakultak a dolgok, hiszen a legjobb formájukat hozták első versenyükön a gyerekek. Úszóknál ugyanis gyakori probléma, hogy edzéseken produkálják a legjobb időt és a versenyen ez alatt teljesítenek. Nagyon tetszett nekik és a szülőknek is az új címeres felszerelés. Nagy öröm volt számomra végre mosolygós arcokat látni – mesélte Horváth Zoltán, szakosztályvezető.

Az V. Matrica Kupán öt gyerek indult Akadémiánk színeiben, közülük 2004-es születésű Kulcsár Zalán 100m és 50m gyorsúszásban aranyérmet, míg 50 és 100m hátúszásban, illetve 200 m gyorsúszásban ezüstérmet szerzett. Külön figyelemreméltó, hogy az ifjú titán 12 másodpercet javított egyéni legjobbján. Fias Fanni szintén sokat javított saját idején és ezzel igen előkelő időeredményeket hozott női gyorsúszásban. Berta Barbara 50 méter mellúszásban arany, 100 m mellúszásban, illetve 50 m hátúszásban ezüstérmet szerzett.

E mellett 200 m női vegyesúszásban a harmadiktól mindössze 8 tized másodpercet lemaradva a 4. helyet csípte meg. Nagy visszatérő Gonda Zsanett volt, aki fizikailag és mentálisan is felkészült az úszóversenyekre. Pintér Fruzsina is szintén több úszásnemben indult a versenynapon és bár érmet nem tudott szerezni, de majdnem végig a dobogó környékén tudott végezni, ami első versenyen csodálatos eredménynek számít bárki számára.

– Szeptembertől számítjuk az igazi edzésmunkát és itt főként állóképességi fejlesztésen volt a hangsúly. Sokkal jobb eredményeket hoztunk, mint gondoltam volna előtte. Ez egy jó mérföldkő volt számunkra, hiszen én is és a sportolóim is információkat gyűjtöttünk magunkról és másokról is.

Direkt több számban indítottuk őket, hogy a verseny mellett a megfelelő edzésterhelés is meglegyen. Nagyon büszke vagyok rájuk! A következő versenyre 4 hét múlva kerül sor, ahová Berta Barbarát és Pintér Fruzsinát nevezem. Ez egy rövidpályás felnőtt verseny lesz – tudtuk meg Horváth Zoltán szakosztályvezetőtől.

Forrás, kép: varosgazda18.hu
Szöveg: Kappel Viktor

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva