Utazás a lagúnák városába

Szerző • 2016-01-26 • Hírek, Kultúra Utazás a lagúnák városába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1030

Vágyakozás Velencébe – Finisszázs címmel különleges hangulatú programnak adott otthont január 23-án a Pestszentimrei Közösségi Ház.

Az önkormányzat közművelődési és sport közalapítványának pályázati támogatásával a művészekkel és művésztanárokkal együtt a kerületben dolgozó közművelődési szakemberek is ellátogathattak a 2015-ös velencei biennáléra.

Az útról hazafelé tartva Árvay Zolta képzőművésznek kipattant a fejéből, hogy mi volna, ha a megújult Pestszentimrei Közösségi Házba egy napra „mini Velencét” varázsolnának, hiszen minden technikai eszköz adott ehhez.

Ódor Katalinnak, a PIK igazgatójának megtetszett az ötlet, s a képzőművész hozzáfogott a megvalósításhoz. Ám ne gondoljunk arra, hogy a vendégek térdig álltak a vízben, vagy éppen lagúnák helyett a folyosón gondoláztak. A galéria falára Velencét bemutató videofelvételt vetítettek – amelyet Pogonyi Dávid, a PIK munkatársa készített –, és természetesen a gondola sem hiányozhatott sem a filmből, sem a galériából.

pik2_bent

A színpadon egy csónakból átalakított gondola várta az utasokat, amelynek „evezőse” Draskóczi Zoltán gitárművész volt, aki hangulatos reneszánsz zenével szolgált.

A közönséget a farsangozó „velencei polgárok” alkották, akiknek a jelmezét N. Kiszely Melinda díszlet-, jelmez- és bábtervező készítette. (A művész alkotásait már több alkalommal láthattuk a közösségi házban.)

A díszlet részét képezte egy gyümölcsökkel festőien megrakott asztal, amelynek finomságait a vendégek a rendezvény végén elfogyaszthatták. S akinek kedve volt hozzá, választhatott jelmezt magának, és felülhetett a gondolára, hogy fényképen is megörökítsék őt a velencei hangulatban.

A program végén többen megemlítették, hogy kellemes élményekkel gazdagodtak, és nagyon találó volt a Vágyakozás Velencébe cím, mert ők most már tényleg vágyakoznak…

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva