Úton a Városgazda

Szerző • 2014-09-22 • Család, Hírek, Programok Úton a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1105

A hétvégén két helyszínen, jó hangulatú családi program keretében találkozhattak a kerületben élők a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársaival és testközelből is megismerkedhettek a cég tevékenységével, szolgáltatásaival..

A Hargita téren szeptember 20-án a gyerekek körében a legnagyobb sikere kétségkívül a kosaras autónak, illetve a kis markológépnek volt. S bár a gépeket a felnőttek kezelték, a magasba emelkedni izgalmas dolog, a kis munkagépbe beülve a vezetőfülkével körbeforogni, vagy a markolólapátra támaszkodva elemelkedni a földtől nem mindennapi élményt jelentett kisfiúnak, kislánynak egyaránt.

Clipboard64

Amíg a gyerekek a gépekkel, vagy éppen a felfújható hatalmas csúszdán játszottak, a felnőttek megismerkedhettek a Városgazda szolgáltatásaival, köztük a varróműhely tevékenységével, de a cég úszótanfolyamaira is lehetett jelentkezni. Az ügyfélszolgálati sátorban ezen a hétvégén legfőképp az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék okozta gondokkal keresték fel a lakók a cég munkatársait.

Clipboard67

– Kiváló ötletnek tartom, hogy a Városgazda ilyen közvetlen módon is megmutatja magát a kerületben élőknek. Az önkormányzat legnagyobb cégéről lévén szó örülök, hogy testközelből lehet látni, hogyan és milyen eszközökkel dolgozik.A helyszínválasztás is nagyon jó, hiszen a Hargita tér a kerület emblematikus tere az ’56-os emlékművel és a Fadrusz kereszttel. Ez a rendezvénysorozat mindenképpen közelebb viszi a Városgazdát a lakossághoz – fogalmazott a rendezvényre szintén kilátogató Galgóczy Zoltán fideszes önkormányzati képviselő.

A szeptember 21-én a Martinovics térre érkező közönségtalálkozó szervezői az egyes helyszíneken igyekeztek a programokkal alkalmazkodni az adódó lehetőségekhez. A tér parkjában egy kis focipálya is található, így nem lehetett kérdés, hogy egy 7 méteres rúgó bajnokság nagy sikerre számíthat. Így is történt, a jelentkezők közül a 14 év fölötti tinédzserek és a felnőttek Dömötör Istvánnak, a körzet fideszes önkormányzati képviselőjének rúghattak gólt.

Clipboard63

A hangulatos sporteseményt Moha bácsi gyermekműsora követte a színpadsátorban. A mindig kitűnő hangulatot teremtő előadóművész ezúttal is bevonta a közönséget a játékba. A gyerekek segítségével pedig az apukák és anyukák is részesei lettek a mókás bohócműsornak.

Természetesen a sátrak alatt a Városgazda munkatársai ezúttal is várták a cég szolgáltatásai iránt érdeklődőket, de volt egészségügyi szűrés is, vérnyomás- és vércukorszintméréssel. A rendezvényre kilátogatók szombaton és vasárnap is olcsón válogathattak a régi könyvek, olvasnivalók standján, a gyerekeknek pedig plusz érdekességet jelentett a tűzoltó és a rendőrautó, amibe beülhettek.

Clipboard68

A Városgazdával legközelebb október 3-án, a Gerely utcai sportpályán találkozhatnak, a rendezvénysorozat október 4-én, a Barcika téren zárul.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva