Vágtáztak a malacért, utol is érték

Szerző • 2015-01-03 • Hírek, Sport Vágtáztak a malacért, utol is érték bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1187

Immáron hetedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat a Szilveszteri Malacvágta elnevezésű programját, amely az évek során országos versennyé nőtte ki magát. Az idén közel háromszázan búcsúztatták sportosan az évet.

Nem volt elmondható, hogy banánérlelő meleg várta a 12 korosztály indulóit a Bókay-kertben, december 30-án. Nem, mert napközben is mínuszt mutatott a hőmérő, ám ez a semmiség nem zavarta meg a 12 korosztályban rajthoz állókat.

malacvagta_01_bent

A miniktől a veteránokig mindenkit várunk, mert azt valljuk, hogy ez a jókedvű verseny legyen mindenkié – mondta Varga Judit, az önkormányzat sportreferense, aki sokat tett azért, hogy valóban emlékezetes maradjon a 2014-et búcsúztató néhány óra a Bókayban.

A rendezők új kategóriában is kiírtak versenyt. Nagy érdeklődés kísérte a babakocsis futamot, amely egyre népszerűbb. Igaz, e futamban a mezőny fele csak a kényelmet élvezte a puha kocsijában, ám róluk valóban elmondható, hogy időben megismerkednek a futóversenyek hangulatával.

Tizenketten tolták maguk előtt a táv teljesítése közben a gyermeküket, akik szemmel láthatóan évezték, hogy még itt is, ekkor is megdolgoztathatták a szüleiket…

malacvagta_03_bent

Az „egyszemélyesek” 11 korosztályban álltak rajthoz, a szuperminiktől a veteránokig, s vívtak egymással kemény küzdelmet a száraz, jó talajú pályán.

Magunk sem hittük volna, hogy hét évvel az első verseny után már azzal büszkélkedhetünk, hogy a Szilveszteri Malacvágta országos versennyé növi ki magát. Örömmel látjuk, hogy az ország szinte valamennyi megyéjéből érkezett induló, Veszprémtől, Békéscsabáig – mondta Eszes János, az önkormányzat sportreferense, aki szintén sokat tett ennek a versenynek a sikeréért.

malacvagta_05_bent

Amatőrök és profik (olimpiát és világbajnokságot megjárt atléták) álltak rajthoz, s szedték a lábukat, hogy ne fázzanak, amiből izgalmas versenyek, s jó időeredmények kerekedtek.

A „királykategóriában”, a felnőtt férfiak és nők 5000 méteres versenyében nagy küzdelem után születtek meg a győztesek, akiknek nem volt gondja arra, hogy mi kerüljön az asztalra a szilveszteri vacsorához.

A két győztes ugyanis egy-egy „mosolygós” malaccal mehetett haza. A férfiak mezőnyében, akárcsak tavaly, ezúttal is a veszprémi Minczér Albert lett az első, a hölgykategóriában pedig Kácser Zita futott be elsőként a célba.

malacvagta_04_bent

Az önkormányzat részéről Szarvas Attila alpolgármester és Holové Zsolt György, a Humán Szolgáltató Iroda vezetője adta át az érmeket és a díjakat a dobogósoknak, akik el is felejtették, hogy az év egyik leghidegebb napján sportoltak.

Igen, a futás nem csupán egészséges, de fel is melegít…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva