Vakáció könnyedén

Szerző • 2019-05-09 • Hírek, Közélet Vakáció könnyedén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva772

Aki nem talál az érdeklődésének megfelelő programot, szakrajt a Bókay-kerti nyári napközis táborban, annak talán nincs is igazán érdeklődési köre. A kerület sok évtizedes múltra visszatekintő tábora június 24. és augusztus 23. között várja az általános iskolásokat.

Manapság gyakran hallani szülőktől, hogy egy nyaralás megszervezése sok fáradsággal jár, a kiadásokról nem is beszélve. Ha a család utazni akar, bizonyára így is van. Maga a szünidő eltöltése azonban nem ilyen bonyolult, és nem is kell messzire menni ahhoz, hogy tartalmasan teljen a vakáció. Az önkormányzat által támogatott Bókay-kerti napközis tábor évtizedek óta segíti a családokat a nyár hatékony megszervezésében.

Az alapok maradnak

A tábor szerkezete az elmúlt évtizedekben kikristályosodott, és bár mindig kínál valami újdonságot, érdekességet, a szervezők és a táborozók egyaránt ragaszkodnak az alapokhoz.
A cél az, hogy változatosan, pergő módon teljen az idő, és hogy lehetőleg mindenki találjon olyan programot, amelyik megfelel az érdeklődésének – mondta Kuba Gábor, a tábor vezetője.
A gyerekeket mindig egyhetes turnusra lehet beíratni, de akár többször is. A tábori díjért a szünidőző diákok napi háromszori étkezést kapnak, s részt vehetnek a helyben szervezett sport- és szabadidős programokon, gyermekelőadásokon, vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon, valamint buszos és hajókirándulásokon. Ez azonban nem minden.

Többet a szakrajokban

Évek hosszú sora alatt alakítottuk ki az úgynevezett szakrajok rendszerét. Egy megfizethető pluszösszegért cserébe a gyerekek az érdeklődésüknek megfelelő kurzust választhatnak, amelyet többnyire meghívott szakemberek vezetnek – mesélte Kuba Gábor.

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani ezek sorát, hogy a sport és a kultúra területén egyaránt bő kínálatot nyújtsanak.
A lányok körében különösen népszerű az akrobatikus rock and roll, a zumba- és a mazsorettraj, a fiúk pedig nagyon szeretik a labdarúgást – árulta el a táborvezető.

A kínálat természetesen ennél sokkal bővebb. Indul kézműves szakraj azok számára, akik többet szeretnének alkotással foglalkozni, mint amennyire a tábori alapcsomag keretében lehetőség van, a Park uszoda közelségének köszönhetően lesz kezdő és haladó úszáskurzus, továbbá tenisz- és túraraj is. Néhány évvel ezelőtt próbaképpen indult, és azonnal rendkívül népszerű lett a „kocka” szakraj, amelyben a legó a főszereplő. Természetesen idén is lesz ilyen.

Forrás: bp18.hu/k.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva