Valkusz: már a legjobb 400 között

Szerző • 2018-06-02 • Hírek, Sport Valkusz: már a legjobb 400 között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva966

Ismét valóra vált a mondás, miszerint a rossz után a jó következik. Így volt (van) ez a kerületi tenisztehetség, Valkusz Máté karrierjében is. Ismert lehet, hogy a fiatalember tavaly nem egy alkalommal is vállsérüléssel bajlódott. Versenyeket kellett kihagynia, s ha pályára is lépett, nem tudott százszázalékos teljesítményt nyújtani. A németországi orvosi kezelés és szakmai hozzáértés azonban kiváló eredménnyel járt, s Máté egészségesen, teljes értékű teniszezőként kezdhette meg a szezont – s rögtön sikerekkel.

A férfiak számára május 12-én Zalaegerszegen rendezték meg az ITF Future versenyt, amely nagyon jól sikerült magyar szempontból. Valkusz Máté 6. kiemeltként, szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát. A magyar fiú a 4. kiemelt finn Ruusuvuorit és a 2. kiemelt német Siebert is legyőzte a döntőig, ahol az 1. kiemelt szlovák Horanskyt verte 6:1 6:3 arányban, ezzel pedig már idei második tornagyőzelmét gyűjtötte be.

Jól játszó ellenfelet győztem le, köszönöm a nézőknek, hogy ilyen sokan kijöttek – mondta a döntő után Valkusz. – Zalaegerszegre mindig szívesen jövök, mert már 12 éves korom óta indulok itt a tavaszi versenyeken

E sikert követően azonban még jobban kötődhet Máté a városhoz, mert egy újabb versenygyőzelmet mondhatott magáénak a kerületi sportember.

Ezúttal egy pénzdíjas, 15.000-es versenyt rendezett a ZTE Tenisz Klub, amin újra a magyar teniszező diadalmaskodott.
Valkusz lehengerlően játszott az egész torna során. Szettveszteség nélkül jutott el az elődöntőig, ahol 6:1 6:1-re verte a 2. kiemelt német Siebert, a döntőben pedig 6:2 6:1-re az észt Raismát.

Máté ezzel az újabb tornagyőzelmével és 80 pontjával feljött a világranglista 460. helyére, aminek a menedzser-édesanya, Valkusz Valéria is nagyon örült.

-Sikerült átlépnie Máténak az ötszázas határt, ez nagy dolog. Ha továbbra is ilyen lendülettel és jó formában játszik, a legjobb 400 közé is bekerülhet. A következő állomás a jövő héten kezdődő balatonalmádi verseny lesz.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva