Valkusz Máté: a rossz után jó jön

Szerző • 2018-06-14 • Hírek, Sport Valkusz Máté: a rossz után jó jön bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva583

Valkusz Máté tavaly vállsérüléssel bajlódott, versenyeket kellett kihagynia, nem tudott százszázalékos teljesítményt nyújtani. Az orvosi kezelés azonban kiváló eredménnyel járt, Valkusz Máté egészségesen, teljes értékű teniszezőként kezdte meg a szezont.

Kiváló eredményekkel, s ma már a világranglista 460. helyén áll.

A férfiaknak május 12-én Zalaegerszegen rendezték meg az ITF Future versenyt, amely jól sikerült magyar szempontból. Máté 6. kiemeltként, szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát. Ezt követően egy 15 ezres versenyen elért újabb győzelmének még jobban örülhetett a megyeszékhelyen. Lehengerlően játszott, szettveszteség nélkül jutott el az elődöntőig, ahol a német Siebert, a döntőben pedig az észt Raismát győzte le.

Ezzel a győzelmével és újabb 80 pontjával jött fel Máté a világranglista 460. helyére, aminek a menedzser-édesanya, Valkusz Valéria is nagyon örült.

Végre sikerült átlépnie az ötszázas határt, ez nagy dolog.
A következő állomás, a balatonalmádi verseny nem sikerült, Máté a második fordulóban kiesett.
Nem is csodálkozom, hiszen ezt megelőzően 16 napon át versenyzett, egy kicsit „elfogyott”. A lényeg azonban az, hogy egy ATP-pontot így is szerzett – vélekedett az édesanya.
Erre szokták mondani, hogy aki a kicsit nem becsüli…
A 20 éves teniszező június 11-től ismét itthon lép pályára. Előbb Gyulán lesz verseny, majd egy héttel később Budapesten mérheti fel az edzője, Kuharszky Zoltán, hogy hol is tart a tanítványa.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva