Valkusz Máté döntőt vívott az olaszországi tenisztornán

Szerző • 2018-08-20 • Hírek, Sport Valkusz Máté döntőt vívott az olaszországi tenisztornán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva971

Kerületünk kiváló teniszezője, Valkusz Máté bravúrosan a döntőbe jutott az olaszországi Cordenonsban rendezett, 64 ezer euró (20,5 millió forint) összdíjazású férfi salakpályás challenger-tenisztornán. A fináléban az első helyen kiemelt Paolo Lorenzi volt az ellenfele, aki nagy csatában verte meg az ifjú tehetséget. Gratulálunk Máté!

A világranglistán 367. magyar játékos – aki a selejtezőből került fel a főtáblára – négy mérkőzésen szettveszteség nélkül jutott el bravúrosan a fináléig, ahol az első helyen kiemelt Paolo Lorenzi volt az ellenfele. Az ATP-rangsorban 103. hazai kedvenc alaposan megszenvedett a verseny meglepetésemberével, és csak három szettben, 2 óra 12 perces csatában kerekedett felül 6:3, 3:6, 6:4-re.

A 20 éves Valkusz – aki kerettag a Davis Kupa-válogatottban – a magyar szövetség tájékoztatása szerint a 283. helyre jön fel a jövő heti világranglistán.

MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva