Valkusz tornagyőzelemmel tért vissza

Szerző • 2019-04-24 • Hírek, Sport Valkusz tornagyőzelemmel tért vissza bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva824

A kerületi tenisztehetség, a 21 éves Valkusz Máté négy hónapnyi betegség és kényszerpihenő, valamint két hónapon át tartó alapozás után lépett ismét pályára – írta cikkében a bp18.hu.

A horvát tengerparton, Opatijában megrendezett 15 ezer dolláros salakos verseny volt az első, amelyik Valkusz Máténak már az idei viadalokra való felkészülését szolgálta, mégpedig sikerrel.

Máté szettveszteség nélkül, öt biztos győzelemmel, könnyed játékkal nyerte a tornát, s ezzel az ATP-rangsor 317. helyére lépett. A következő fontos versenye – amelyen már tökéletes felkészültséggel akar pályára lépni – a budapesti ATP Challenger lesz április végén, ahol a magyar szövetségnek köszönhetően wild carddal, azaz szabad kártyával indul majd.

Nézzük az Opatijában legyőzött ellenfeleket. Az első körben Nagy Pétert verte Máté, majd egy francia teniszező következett. Ezután egy belga sportolón lépett túl, majd a négy között egy szlovénon. A döntőben bosnyák ellenfelénél volt jobb két játszmában.

Valkusz Máté tavaly szeptember óta az első tornagyőzelmét ünnepelhette.

Forrás: bp18.hu/Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva