Változz igazi szupercsajjá!

Szerző • 2014-06-14 • Egyéb, SportHozzászólások (0)1205

Több sportot említettünk már, de most essék szó egy kifejezetten „csajos” edzésmódszerről is. Szereted a jó zenét, a táncot és a bulizást? Vágysz egy jó mozgásra egy jó társaságban? Szeretnél vidám és egészséges lenni? Akkor vegyél részt csoportos edzéseken, és igazi energiabombává és dögös csajjá változhatsz.

sport_7_110714299zumba4

Csapatszellem!

A csoportos edzéseknek teljesen más energetikája van! Egy ilyen óra során, sokkal többet hozol ki magadból, mint ha egyedül sportolnál. Előnye abban is megmutatkozik, hogy hatalmas a csapatszellem, ezért rendkívül motiváló, de a többeket frusztráló versenyhelyzet elmarad. A Zumba, az Aerobic, a Nippon Zengo és társai úgy hozzák ki belőled a maximumot, hogy azt „észre sem veszed”! A zene és a csoport együttes mozgása miatt megtelik a véred adrenalinnal, ha pedig átadod magadat az érzésnek, a flow-nak, akkor az óra végére igazi “szupercsajnak” érezheted magad. Na persze srácok is végezhetik, sőt, nagyon is ajánlott lenne! De az erősebbik nem képviselői ritkábban vállalják be a „csajosabb” órákat. Pedig Uraim! Ennyi szupercsaj között igazi élmény a mozgás.

aerobics class in a gym

Zseniális stresszlevezető

Sajnos a hétköznapok pörgésében ritkán fordul elő, hogy semmire sem gondolunk. „Csendesedj el önmagadban”! Ez a keleti filozófia és meditációs technika az alapja, hogy felkészülj és hátrahagyd a munkát, a hétköznapok problémáit. Végy egy nagy levegőt, fújd ki, és képzeletben engedd el az összes problémádat. Így az izmaid is felszabadulnak a feszültség alól. Aztán jöhet a zene és a mozgás, a tánc! E közben szédületes mennyiségi éltető oxigén járja át a testedet. Mivel a végén nagyon kívánni fogod a vizet, biztosítva lesz, hogy eleget iszol. Plusz ha egészségesen is étkezel, akkor sejtjeid a fejed búbjától a lábujjakig felfrissülnek, épülnek. Szellemed, tested-lelked újratöltődik, ezért energikusnak és legyőzhetetlennek érzed majd magad.

ZUMBA FITNESS, LLC ZUMBAWEAR

Hatása a testedre…

Kiegyensúlyozottá tesz. A tánc és az aerobic órák ismérve, hogy szinte az összes izmot átmozgatja, erősíti a testedben, és emeli az állóképességi mutatót. Ha pedig hátfájással küzdesz, akkor arra is jótékony hatással van, mert a rövidült izmokat nyújtja, a gyengéket meg erősíti. Szédületes mennyiségű kalóriát égethetsz el egy-egy ilyen óra során, jelentősen segítve a fogyásodat, az egészséges testömegindex elérését.

zumba

Profik kezében vagy!

A csoportos órákat profi szakemberek tartják, akik tudják, hogy hol a határ. Az edző az óra során folyamatos instrukciókkal látja el a résztvevőket. A zene üteme az óra során folyamatosan változik, mivel ehhez igazítják a mozgás ritmusát is. Lüktetés és dinamika jellemzi az órákat. Fontos, hogy csak egészségesen menj ilyen órákra, hiszen a szívfrekvenciád igen magas pulzustarományba is emelkedhet. Természetesen bármely sérülésről, betegségről vagy rosszullétről egyből tájékoztasd az edzőt.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva