Van már hol leugrálni a felesleget

Szerző • 2019-05-06 • Hírek, Közélet Van már hol leugrálni a felesleget bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva808

Miképpen lehet egy konyhai tálalót a jó közérzet tálalójává alakítani? Többek között erre a kérdésre is választ kaptunk a Zenevár óvoda tornaszoba-avató ünnepségén április 30-án.

Jó érzés, ha az embert kedvesen fogadják, az már csak a cseresznye a habon, amikor a fogadóbizottság átlagéletkora alig súrolja az öt évet. A lepacsizást követően a csipet csapat tagjai egymást túlkiabálva jelezték, hogy alig várják már a tornaórát. Említést érdemel az a legényke, aki az udvar mellett kampányolt, ám társai szúrós tekintetének, hurrogásának hatására finomított a véleményén, sőt elsőként kukkantott be a még felavatásra váró tornaszobába.

Képzeljenek el egy 36 négyzetméternyi, nyugtató pasztellszínekkel és Mici Mackó kalandjainak részleteivel megfestett, díszített falfelületet. A színes lufik és virágok hatására még a bordásfalak is könnyebben megmászhatónak tetszettek.

Mókásan hatott a gyermeki méretre tervezett padocskákon helyet foglaló felnőtt csapat látványa. A vendégek között felfedeztük Galgóczy Zoltán alpolgármestert, Kádár Tibort, a körzet önkormányzati képviselőjét, a polgármesteri hivatal óvodaügyekben is jártas munkatársait és nem utolsósorban a kerületi óvodák örömben is osztozó vezetőit.

Tornaszobához illő frissességgel pattant fel a köszöntőjéhez Vecsei Brigitta intézményvezető.
Igen jó érzés ebben a valamikori csempézett konyhai tálalóban körülnézni. Új feladatok várnak a modern, felújított szobára. Köszönöm a magam és az ovisok nevében a felújítást támogató önkormányzati, alapítványi, városgazdás segítséget és az alapos munkát.

Gondolom, másnak is feltűnt, hogy az intézményvezető a köszöntője során egy pingpongütővel a kezében adott nagyobb súlyt a mondanivalójának.

A magyarázat erre Galgóczy Zoltántól érkezett:
A Zenevár óvodába is eljuthatott a pestszentimrei asztalitenisz-versenyen elért sikerem híre, mint ahogy az önkormányzathoz is eljut az óvodai vezetők kreatív ötleteinek sokasága. Egy ilyen kreatív gondolat végeredménye a tornaszoba avatása is. Bár most besüt a nap, azért kipróbáltuk az új LED-es világítást munka közben, és megállapítottuk, hogy az új járófelület is jól illeszkedik a szoba funkciójához.

Korábbi sajnálatos balesete miatt mankóval a kezében üdvözölte a jelenlevőket Kádár Tibor:
A mondás szerint ép testben ép lélek rejtőzik. Ezt a mondást töltötte meg tartalommal a Zenevár óvoda vezetője és a munkatársai. Az óvoda apró népségét nemcsak a neveléssel, de fizikálisan is felkészítik a nagybetűs életre, amit külön köszönök.

Mielőtt az óvoda emeleti részén megterített asztalokhoz járultak volna a vendégek, egy nyolcfős manócsapat táncprodukciójának tapsolhattak, de jó erősen, majd a kerületi óvódák képviselői virágcsokorral kísért jókívánságukat adták át Vecsei Brigittának.

Az ünnepségzáró állófogadás helyszíne felé menet fültanúja lehettem az alpolgármester búcsúmondatának:
Lelkiismeret-furdalás nélkül tudunk a finom falatokból bővebben meríteni, ugyanis van már hol leugrálni a felesleget.

Forrás: bp18.hu/Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva