Vándorkupa kolbásztöltéssel és kánkánnal

Szerző • 2018-10-15 • Hírek, Közélet Vándorkupa kolbásztöltéssel és kánkánnal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva236

Újabb remek programmal színesítették meg a kerületi nyugdíjasok életét a Somogyi László Szociális Szolgálat vezetői, munkatársai, akik október 11-én mindent beleadtak, hogy jól sikerüljön a három éve elindított Őszikék-vándorkupa. A rendezvényen Békés megye hagyományai elevenedtek meg, többek között kolbásztöltéssel, de előtte felcsendültek más népek népszerű dalai, örömtánccal kísérve.

Legalább százan érkeztek már kora reggel a „szolgálatba”, hogy egy szép és tartalmas napot töltsenek itt el. A Kondor Béla utcai épület helyiségeiben nagy volt a nyüzsgés, még az udvaron is, ahol sült a tepertő és a káposztás kapusznyik. Miután Bálint Ramóna, az intézmény vezetője és Oros Ildikó, a nappali ellátás vezetője, a szociális szolgálat klubjának lelke és motorja köszöntötte a megjelenteket, Dömötör István alpolgármester a következő szavakkal nyitotta meg a rendezvényt:

Bízom benne, hogy a harmadik Őszikék-vándorkupán is olyan tartalmas, szórakoztató napot tölthetnek el, mint az előzőkön, amelyeken szintén egy-egy megye mutatkozott be. Most Békésbe „látogatnak el” a különféle játékok segítségével, és meg is kóstolhatják például a híres gyulai kolbászt, sőt a készítését is megtanulhatják neves hentesek segítségével. A rendezvény tematikája szerint megyéről megyére vándorolnak, remélem, hogy ezt a hagyományt a következő években is folytathatják, s jó szórakozást kívánok.

Havasi Zoltán önkormányzati képviselő is jó versenyt és szórakozást, szép élményeket kívánt, majd a Kosztolánszki házaspár – Mihály és Erzsébet – által összeállított zenés-táncos világjárás szórakoztatta a „nagyérdeműt”. Volt itt többek között sramli, szirtaki és kánkán. A somogyis klubtagok varázsolták ide egy-egy ország jellegzetes táncát a zenére, népre jellemző kosztümökben – amiket maguk varrtak! Nagyon derűs, vidám órát varázsoltak ide az idős táncosok.

Ezután jött a kolbásztöltés egy kis szakmai segítséggel, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületétől Dinya Imre és Hajduk Zoltán mutatta meg, milyen a jó gyulai… A hat csapat tagjai igen ízletes kolbászokkal lepték meg a zsűrit, amely a játékos vetélkedő elbírálásával együtt a Somogyi László Szociális Szolgálat csapatának ítélte az Őszikék-vándorkupát. Bálint Ramóna igen sikeresnek nevezte az önkormányzat által finanszírozott rendezvényt, amelynek legfőbb célja a közösségépítés és az, hogy közelebb hozzák a vidéket a fővárosi emberekhez. Mindkét cél teljesült a disznótoros ebéddel záruló napon.

bp18.hu, Temesi Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva