Dobogós helyezést ért el az önkormányzat energiamegtakarításban

Szerző • 2020-10-15 • Hírek, Közélet Dobogós helyezést ért el az önkormányzat energiamegtakarításban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva63

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2030-ig szeretné 30 százalékkal csökkenteni a szén-dioxid kibocsátását. A célok eléréséhez egy SECAP elnevezésű klíma akcióterv is készült, amiben 8 európai uniós ország vesz részt, országonként 4-4 önkormányzattal, köztük a XVIII. kerületi is. A program keretében többek közt energiahatékonysági versenyt (COMPETE4SECAP) szervezett az önkormányzatoknak a Greendependent Intézet, és önkormányzatonként több telephely szerepelt ebben a megmérettetésben – írta Facebook-bejegyzésében a Városgazda18.

A magyarországi önkormányzatok energiamegtakarítási versenyében október 14-én hirdettek eredményeket, a Városgazda18 Kondor Béla sétányon található telephelye a harmadik helyezést érte el, ahol a tudatos energiagazdálkodásnak köszönhetően éves szinten 7,9%-kal csökkentették az energiahordozók fogyasztását. Az első helyezést Kaposvár Városgondnoksága szerezte meg, a második helyezést pedig Budaörs BTG Irodaháza.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva