A kerület tíz pontján lesznek évelő virágok

Szerző • 2020-10-19 • Hírek, Zöld környezet A kerület tíz pontján lesznek évelő virágok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva142

A Városgazda18 kicsit szakít a hagyományokkal, és az eddig megszokott egy- vagy kétnyári virágok helyett elkezdenek évelő növényeket is kiültetni. Kertészeti kollégák a XVIII. kerület tíz pontján létesítenek évelő virágágyásokat. Ezzel a lépéssel nemcsak változatosabbá és színesebbé tesszük a virágos felületeinket, hanem a fenntartásuk is gazdaságosabb lesz – számolt be a hírről a Városgazda18 Facebook-oldalán.

A kialakításra kerülő évelőágyások létesítéshez egyszeri beruházásra van szükség, ellentétben a korábbiakkal, ahol minden évben meg kellett vásárolni, vagy nevelni kellett az ültetésre szánt egynyári virágokat.
Az erőforrásainkat figyelembe véve is lényegesen hatékonyabbnak tartjuk az évelő virágágyak kialakítását, ugyanis könnyebb lesz őket gondozni.

Az alábbi virágokkal találkozhattok majd az ágyásokban, néhányról mutatunk képet is:

Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’, Ajuga reptans ‘Chocolate Chips’, Ajuga reptans ‘Pink Lightning’, Geranium sanguineum, Hosta fortunei ‘Aureomarginata’, Rudbeckia fulgida ‘Goldstrum’, Yucca sp., Lavandula angustifolia, Lavandula angustifola ‘Ellagance Pink’, Lavandula angustifolia ‘Ellagance Sbnow’, Gaillardia aristata ‘Arizona Red Shades’, Veronica spicata, Veronica spicata ‘Heidekind’, Veronica spicata ‘Icicle’, Heuchera hybrida ‘Forever Purple’, Heuchera ‘Regina’, Heuchera villosa ‘Caramell’, Iberis sempervirens, Sedum acre

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva