Várostörténeti séta és filmklub ősszel is!

Szerző • 2014-08-29 • Család, Egyéb, Hírek, Könnyű, Kultúra, Programok, Szórakozás Várostörténeti séta és filmklub ősszel is! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1810

Várostörténeti sétával és Filmklubbal folytatódik ősszel a „Lőrinci délutánok” programsorozat! A szervezők, Kardos Gábor és családja, sok régi és új klubtagot, kerületi és kerületen kívüli vendéget vár az őszi rendezvényekre is.

„Igazi nyári esték, emlékezetes filmek, átlagosan a 150-160 főt közelítő nézőszám és igen sok néző megírt véleménye szerint is folytatandó remek kezdeményezésnek tartott Bókay Kerti szabadtéri filmvetítések vannak mögöttünk” – mondta Kardos Gábor képviselő, a Lőrinci Délutánok szervezője.

4492_0

„Négy hétvégi vetítés volt a programban, de a kerületi törzsnézők – akik között idén már szép számmal voltak a lakótelepekről és sok volt a fiatal és a gyermekes szülő is, sőt más kerületekből is jöttek – a maradék nyári hétvégeken is jöttek volna ismét. Jövőre, ha lehetséges még egy hétvégét megszervezünk. Idén a kellemes nyári estéken szívesen fogadott újdonság volt a Baldavárium ingyenes mézes, jeges limonádéja minden nézőnek.” – tette hozzá Kardos Gábor.

2946_0

Az őszi program folytatódik a hagyományos Kulturális Örökség Napi Várostörténeti Séta rendezvényével. Szeptember 20-án, szombaton du. 15. Órától „Legyünk hűek az örökséghez!”, Ne csak lakj, élj is a városban! (és ismerd meg jobban…)”, „A velünk élő Nagy Háború és a templomok világa” címmelvárostörténeti utazás és séta indul a Szent Imre Kertvárosban és a Szemeretelepen.Az idegenvezető pedig, mint mindig Heilauf Zsuzsanna, a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény vezetője lesz.

A séta során a bejárhatják a Szent Imre Kertváros és a Szemeretelep épített és kulturális örökségben gazdag területét. Megemlékeznek a kerületi régi temetőkről, a máig velünk élő Nagy Háborúról, következményeiről, kerületi emlékeiről. A gazdag program számos érdekességet tartogat. Több helyen lehetőség lesz az épületek belsejének megtekintésére is.

21e2qkk

A Madách Filmklub őszi vasárnapi vetítéseire is érdemes majd ellátogatni! Szeptember 28-án 16. órától a „Mennyei királyság” (Ridley Scott, a Gladiátor rendezőjének filmje), november 09-én 16. órakor a „Goya kísértetei” életrajzi filmet vetítik, végül az idei szezon november 30-án 16. órától a „Bor, mámor, Provence” (Ridley Scott filmje, főszereplő Russell Crowe) film vetítésével zárul majd.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva