Vasárnap óraátállítás

Szerző • 2020-10-22 • Hírek, Közélet Vasárnap óraátállítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva146

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka kell átállítani az órákat a téli időszámításra, hajnali három órakor hajnali kettőre, így nyerünk egy órát.

Egyelőre nem döntötték el az uniós országok kormányai, hogy a téli vagy a nyári időszámítást tartják-e meg 2021 márciusa után. A magyarországi alvásszövetség hozzászólt a vitához.

Az Európai Unió tagállamai még nem állapodtak meg arról, hogy a nyári vagy a téli időszámítást véglegesítsék-e, miközben a világjárvány jelentős mértékben megváltoztatta az emberek napi életmódját – derül ki a Magyar Alvás Szövetség állásfoglalásából, amit a hvg.hu idéz. A szervezet szerint e negatív hatások nem kímélték az alvási szokásokat sem, kevesebbet és egyre nyugtalanabbul alszunk.

Az alváskutatási tapasztalatok, a baleseti statisztikák és még sok minden más arra figyelmeztet bennünket, hogy az eredeti időzónánknak megfelelő idő visszaállítása lenne a legésszerűbb élettani, egészségügyi szempontból: évezredek óta élünk ebben a rendszerben, és ez a jelenlegi téli időszámításnak felel meg Magyarországon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva