Vasárnapig eltűnnek a mínuszok

Szerző • 2018-12-03 • Hírek, Közélet Vasárnapig eltűnnek a mínuszok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva532

A múlt hét vége környékén az ország egyik pontján -16 fokot is mértek, és mi, budapestiek is érezhettük a hideg levegőt. Frontok, melegebb idő, sok eső, szél és köd jellemzi majd a hetünket. A -16 heyett akár plusz 12 fokot is mérhetünk majd – ez pedig több mint 25 fokos változás…

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a következőket jósolja:

Kedd reggel az Alpokalján, a déli órákban a Duna vonalában is csökken a felhőzet, de az Észak-Alföldön végig sok marad a felhő. Ekkor eső egyre inkább csak keleten lehet, de délután a Dunántúlon is kialakulhat egy-egy helyen zápor. Késő délután, este a hegyekben hózápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, majd kedden egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, megerősödik, a Bakonyban és a Balaton térségében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 7, 12 fok között valószínű, de északkeleten helyenként 4, 6 foknál nem lesz melegebb.

Szerdán eleinte gyengén felhős lesz az ég, majd megnövekszik a felhőzet és az időszak nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Csütörtöktől eleinte szórványosan, majd többfelé várható csapadék: eső, kezdetben néhol ónos eső, főként keleten havazás, később már csak eső valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, +5, de az időszak végén 1, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 1, 7, majd 5, 10 fok között alakul.

Péntek és a hétvége: borongós idő ígérkezik gyakori esőkkel. Vasárnap a megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe, erős lehűlés kezdődhet.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva