Védjük a zöldet!

Szerző • 2014-05-31 • EgyébHozzászólások (0)825

Zöld kerület – Zöld Partnerség. Hangzatos nevű program. Vajon mit takar?
Talán sokan szkeptikusan állnak hozzá, de a XVIII. kerületnek igenis vannak értékei!
A Zöld kerület – Zöld Partnerség egy olyan program, ami a természeti kincsek, a környezet óvására nevel. A Főváris pesti oldalán Pestszentlőrinc-Pestszentimre az, ahol a legtöbb “zöldet” találni! Fontos, hogy ez így is maradjon. Fontos, hogy a mi gyerekeink igenis játszhassanak itt, és már akár óvodás korban megtanulják értékelni, hogy már kisgyermekkoruktól tudják, milyen értékes a környezetünk.
Ha környezettudatosan nevelkednek, ha már kiskoruktól természetes ez számukra, akkor az ő gyermekeik, a mi unokáink is játszhatnak majd a zöldben.
http://www.bp18.hu/cikk.2789.europaval_egyutt_szedtuk.html

http://www.bp18.hu/cikk.2789.europaval_egyutt_szedtuk.html

A XVIII. kerület természeti értékeinek megőrzése és a környezettudatos gondolkodásmódra nevelés az elsődleges célja a Zöld kerület – Zöld Partnerség elnevezésű programnak.

Az Európai Unió és a magyar állam is támogatja ezt a projektet, amivel a május 17-i nyitórendezvényén a kerületi önkormányzat munkatársai és a programhoz csatlakozó helyi civil szervezetek, vállalkozások képviselői találkoztak.
Amint azt Lévai István Zoltán alpolgármester a Bókay-kertben rendezett programindítón elmondta, a partnerség azt is jelenti, hogy kiemelt szerepet kap az önkormányzat és a civil szféra közötti együttműködés fejlesztése. A Zöld kerület – Zöld partnerség projekthez kapcsolódó tevékenységet Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a Tudatos Vásárlók Egyesületével koordinálja.

Több jó példát is mutattunk már!

Legutóbb együtt szedett szemetet egész Európával civil szervezet, polgármester, párt képviselő, nyugdíjas és anyuka…

http://www.bp18.hu/cikk.2789.europaval_egyutt_szedtuk.html

http://www.bp18.hu/cikk.2789.europaval_egyutt_szedtuk.html

Az önkormányzat jó kapcsolatokat ápol a helyi civil szervezetekkel, amelyekkel eddig is mindig megtalálta a módot az együttműködésre, legyen szó bármilyen feladatról, így a most előtérben lévő környezetvédelemről is. Friss példa erre a Föld napján közösen végzett kerülettakarítás és a „Te szedd!” akció keretében a hulladékgyűjtés.

Ahogyan Lévai István Zoltán alpolgármester a program kapcsán fogalmazott: az egyik cél a helyi környezetvédelmi akciók összefogása és a civil szervezetek ebben való részvételének minél hatékonyabbá tétele. 
http://www.bp18.hu/cikk.1937.jobban_figyelunk_a_kozvetlen_kornyezetunkre.html

http://www.bp18.hu/cikk.1937.jobban_figyelunk_a_kozvetlen_kornyezetunkre.html

A nevelésen múlik

– Rendkívül fontos, hogy ezt a gondolkodásmódot már óvodáskorban elsajátítsák a gyerekek. A környezettudatosságnak a felnőttek körében való terjesztésére pedig a civil szervezetekre hárul nagy feladat – tette hozzá Lévai István Zoltán.. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a zöld kerületben élünk, amelynek nagy részét alkotja kertvárosi környezet, valamint erdők. Ezek megőrzése, védelme nagy felelősség, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy úgy neveljük fel a következő generációkat, hogy számukra a környezetvédelem már természetes legyen. A kerületben számos közösség foglalkozik ezzel, a Zöld partnerség projekt ezt a munkát hivatott összefogni.

forrás: P.A. bp18.hu
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva