Véget ért a Lufthansa eddigi leghosszabb sztrájkja

Szerző • 2015-11-14 • Hírek, Közlekedés Véget ért a Lufthansa eddigi leghosszabb sztrájkja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva904

Félmilliónál is több utas volt érintett a német Lufthansa történetének leghosszabb sztrájkja – közölte a légitársaság a honlapján, miután megszűnt a negatív rekordot megdöntő akció. Adataik szerint a demonstráció 550 ezer utasnak okozott kényelmetlenséget.

November hetedikén mi is megírtuk, hogy a Lufthansa dolgozóinak sztrájkja miatt néhány budapesti járatot is törölt a légitársaság. Akkor és azóta rengeteg ember volt kénytelen arra, hogy módosítsa útvonalát: a Lufthansa összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők sztrájkja miatt.

Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója pénteken Twitter-üzenetben kért elnézést az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával – ami Európa legnagyobb légitársaságának számít – a nyugdíjazás feltételeiről. A sztrájk először csak a frankfurti és düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, aztán már a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

A Reuters jelentése szerint a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet emlékeztetett: a pénteken befejeződő sztrájk bármikor újrakezdődhet, ha nem változik a vállalatvezetés jelenlegi álláspontja a vitatott kérdésekben.

A Budapest Airport oldalán megnéztük: a rend még nem állt teljesen vissza a Lufthansa járatait illetően: némely járatot töröltek, de már érkeznek, és indulnak is Budapestről a Lufthansa járatai.

A Lufthansa Groupnak jelenleg több mint 117 000 alkalmazottja van világszerte, és rendelkeznek a világ legnagyobb utasszállító repülőgépével, az Airbus A380-al is.

fotó: http://s1.ibtimes.com/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva