Végre megtörik a jég az októberi divathéten

Szerző • 2015-09-21 • Hírek, Könnyű Végre megtörik a jég az októberi divathéten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva987

Csaknem ötven magyar és külföldi tervező kapott lehetőséget arra, hogy beindítsa karrierjét a Várkert Bazárban a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe elnevezésű divathéten október 10-én és 11-én.

A budapesti divathét az első „Gombold újra!” című pályázattal indult el 2011-ben, két fő céllal. Az esemény a közép-európai régió tervezőinek szakmai fóruma szeretett volna lenni, ami külföldről is idehozza a kereskedőket, illetve a szervezők szerették volna, ha a pályakezdő, tehetséges tervezőkre felfigyelt volna a nagyközönség.

A kezdeményezés elején csak magyarok indultak, de idén megtört a jég: már szerb és horvát tervezők is indulhattak a pályázaton, aminek döntőjét a divathéten rendezik.
Böszörményi-Nagy Gergely, a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-ot szervező Design Terminál vezetője felidézte: mindig is az volt a cél, hogy a budapesti esemény felzárkózzon, és egy színvonalon legyen a világ és Európa meghatározó divateseményeivel.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes úgy vélekedett, hogy a divathéten bemutatkozó alkotók kevésbé tudnának inspirálódni, ha nem olyan közegben élnének és alkotnának, mint amilyen Budapest. A kreativitáshoz a városnak kell megfelelő hátteret és keretet biztosítania – fűzte hozzá. Kiemelte: fontos, hogy az egész mozgalomnak, forradalomnak, amely a régió divatiparában végbemegy, Budapest lehet a zászlóshajója.

Az esemény jegyeladásából származó teljes bevétel az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatja.

Forrás: mno.hu
Fotó: http://chicityfashion.com/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva