Vendégek a kárpátaljai Técsőről

Szerző • 2015-08-10 • Hírek, Közélet Vendégek a kárpátaljai Técsőről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva882

A kárpátaljai Técsőről érkeztek vendégségbe középiskolások a Vasvári Pál Polgári Egyesület meghívására.

Már alapításakor elkötelezte magát a Pestszentimrén életre hívott Vasvári Pál Polgári Egyesület amellett, hogy aktívan részt vesz a határokon inneni és túli magyar közösségek hálózatának létrehozásában.

A civil szervezet már eddig is számos anyaországi és erdélyi szervezettel, közösségel, művészeti csoporttal, önkormányzattal működött együtt, a Vasvári Pál Napok keretében tanulméányi versenyt szervezett a Káprát-medence megyar diákjai számára. Most a kárpátaljai Técső református líceumáűnak hét diákját és kísérőjüket látták vendégül.

karpatalj01_bent

Az esemény előzménye, hogy egy másik kerületi civil szervezet, az Üde Színfolt Egyesület áprilisban jótékonysági gálát szervezett a református líceum javára, ezt követően pedig az önkormányzat testvérvárosi tárgyalásokat kezdeményezett Técsővel.

karpatalja02_bent

A Vasvári Egyesület meghívására az iskola hét kiemelkedően jó taqnulója utazhatott Pestszentimrére augusztus elején egy teljes hétre. A fiatalok és kísérőjük összesen három imrei családnál kaptak szállást, programjaik, étekzésük és itt tartózkodásuk egyéb költségeinek fedezését is az egyesület tagjai vállalták magukra.

karpatlaja03_bent

A rendkívül jól sikerült, eseményekben gazdag hétvégén augusztus 7-én, pénteken búcsúestet tartottak, ahol a vendéglátók részéről Bauer Ferenc és Tóth Kálmán társelnök búcsúzott tőlük, az önkormányzat részéről pedig a határon túli kapcsolatokért is felelős Szarvas Attila alpolgármester.

bp18.h, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva