Vidám télbúcsúztató állarckészítéssel

Szerző • 2016-02-04 • Hírek, Közélet Vidám télbúcsúztató állarckészítéssel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva877

Ha már itt a farsang ideje, akkor miért ne viselhetnénk álarcot a móka kedvéért? E gondolat jegyében változatos programsorozatot állított össze erre az időszakra a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány. A farsangra készülődve alkotóműhely-foglalkozás keretében álarcot készítettek a Borostyán Szociális Szolgálat nyugdíjasai.

Az alkotói délutánok, műhelyfoglalkozások nagy népszerűségnek örvendenek – mondta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára – megvalósításhoz kell egy kis segítséget nyújtanunk. – A farsang jegyében olyan programokat szerveztünk a nyugdíjasoknak, ahol elsajátíthatták az álarc- és maszkkészítés fortélyait, legújabb technikáit.

A kézműves kellékek választéka folyamatosan bővül, mindig újabb anyagok jelennek meg, amelyekkel könnyebb dolgozni, tartósabbak, modernebbek. Igazán szép művek születnek minden foglalkozásokon, így jogosan büszkélkedhetnek remekműveikkel az alkotók.

allarc01_bent

A titkár elmondta, hogy a műhelymunkának nagyon sok pozitív hozadéka van, többek között fejlődik a résztvevők koncentrálóképessége, új ismereteket, technikákat sajátíthatnak el, és nem utolsósorban jó hangulatban folyik az alkotás a munkaközösségben. Alkotás közben a jobb agyféltekénket használjuk, amely a művészi és érzelmi világunkkal van kapcsolatban. A jobb agyféltekéhez tartoznak az intuíciók, az ötletek, az érzelmek, és a gyakorlatiasság is, míg a balhoz a racionális tevékenységek. Azok, akik a rohanó hétköznapokban hobbitevékenységet is folytatnak, általában kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak.

Nagyon jó dolognak tartom ezeket az alkotói délutánokat – hangsúlyozta Dámsa József önkormányzati képviselő, a közalapítvány elnöke. – A pozitív visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy kellenek a közös tevékenységek, a hagyományőrző rendezvények, a kulturális programok.

Nagyon szép, dekoratív velencei maszkokat készíthettünk a foglalkozáson – mondta Németh Istvánné kerületi nyugdíjas. – A fémesen csillogóra festett alapokat száradás után dekoratív, csillámos dekorlapból kivágott szalagcsíkokkal és különféle formákkal díszítettük. Tetszetős alkotások születtek. Néhányan maguk is elcsodálkoztak azon, hogy milyen ügyesek is valójában.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva